Forgalma (5/5) - A fotóhely mellett folyamatosan jönnek-mennek a vonatok. Sajnos itt is érvényes Murphy törvénye, vagyis a legszebb vonatok mind a rossz irányból jönnek. Minden órában öt személyvonat robog itt át, egy szegedi és egy nyíregyházi IC, egy záhonyi gyors, egy ceglédi zónázó és egy monori személyvonat. Elvétve előfordulnak modernebb mozdonyok, de a záhonyi és a szegedi vonatokat stabilan 1000-es Szilik húzzák, a zónázó és a személyvonatok pedig 2000-es Szilivel tolt vagy húzott csíkos ingák. TRAXX még viszonylag gyakran előfordul a nyíregyházi IC-k élén, de személyvonatozó Giganthoz már nagy szerencse kell. A személyvonatok mellett jelentős a teherforgalom is.

Megközelítése (3/5) - Vecsés-Kertekalja megállóhelyről 15 perc séta, a vonaton kívül egyéb tömegközlekedés a fotóhelyen nincs.

Biztonság (4/5) - A környező mezőgazdasági területek felé a Kakucsi utcán viszonylag nagy a forgalom, de az itt járó emberek nem jelentenek kockázatot.

Látvány (3/5) - Sík vidéken vagyunk, itt nagy csodákat nem várhatunk. A pálya is egyenes, de Vecsés-Kertekalja felé van egy ív, amit ki lehet használni. Az útátjáró miatt a pálya szélén viszonylag jól le van pucolva a növényzet. Látványosabb fotókhoz drón vagy magas állvány kell, enélkül a pálya két oldalán álló rácsos acéloszlopok is jó szolgálatot tehetnek.

Képek