Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 13

  Zalaszentmihály-Pacsa, 2005. december 29. -- Szombathelyről Nagykanizsára tartó személyvonat közeledik kitartó rotyogással a zalaszentmihályi állomáshoz. Az idei karácsony még szürke volt, de az év végére hatalmas hó esett.

 • Mai megtekintések: 3

  Balatonkenese, 2018. június 26. -- A 19607-es számú Kék Hullám sebesvonat halad az egyik kenesei csónakkikötő mellett Székesfehérvár felé. A Kék Hullámok általában Budapest és Tapolca között közlekednek, a 19606/19607 vonatpár végállomása Szombathely. A közel ötórás menetidő Szombathely és Budapest között még a többi vasúti szolgáltatással sem versenyképes, a cél inkább Szombathely és az északi Balatonpart kapcsolatának a javítása.

 • Mai megtekintések: 2

  Apc, Gyár utcai fotóhely, 2019. május 10. -- Hétköznap nagyjából órás ütemben követik egymást a Hatvan - Somoskőújfalu vonal személyvonatai. Ehhez most nincs elég orosz motorvonat a hatvani fűtőháznál, ezért a pótlásukra két Csörgő és két személykocsi érkezett. A képen látható személyvonat Somoskőújfalu állomás felől halad Apc-Zagyvaszántó felé.

 • Mai megtekintések: 2

  Vecsés, Kakucsi utcai átjáró, 2018. április 21. -- A Budapest - Cegléd szakasz sűrű tavolsági és elővárosi személyforgalma mellett még a reggeli csúcsforgalomban is elmegy néhány tehervonat. Az osztrák tulajdonú Rail Cargo Hungária általában Gigantokkal és tűzpiros Tauruszokkal vontat, itt éppen egy záhonyi kilépős vonatot. Az eltolható oldalfalú teherkocsikban Ukrajna felé tartó árukat, például műszaki cikkeket szállítanak.

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencváros, 2019. január 4. -- A GYSEV 505-ös Teknője kora délelőtt érkezett Ferencvárosba, valószínűleg a BILK-re hozott egy konténervonatot. Kora délutánra már meg is fordult, egy másik vonattal készülődik az induláshoz, amikor a szomszédos vágányra begördült egy valódi klasszikus. Az esztergomi vasútvonal villamosítása után maradt néhány Csörgő Ferencvárosban, tehervonatok továbbítására.

 • Mai megtekintések: 2

  Harka, 2021. május 4. 13:41 -- REX 6 jelzésű sebesvonat érkezik Sopronon és Bécsen át Pozsony-Ligetfalu (Bratislava-Petržalka) állomásról. A REX 6-on vegyesen járnak az ÖBB CityJet és a GYSEV Ventus motorvonatai, amelyek csak a nevükben és a színükben különböznek, egyaránt a Siemens Desiro ML járműcsalád tagjai. A REX 6-os 2,5 órás útvonala három országot érint, államhatárt három alkalommal keresztez. A kép a jelző tanúsága szerint magyar területen készült, nem sokkal a deutschkreutzi határ előtt. 

 • Mai megtekintések: 2

  Komárom, Somos utca, 2021. december 12- 11:25 -- Rövid komáromi félreállás után a Budapest-Nyugati és Győr között közlekedő különvonat folytatta az útját. A távolban — a Duna túlsó partján — a révkomáromi lakótelepeket fűtő erőmű kéménye emelkedik, de az ilyen látványos füsttel és gőzzel nem tud szolgálni.

 • Mai megtekintések: 2

  Röszke, határkerítés, 2021. március 9. 10:36 -- "Valami jön a síneken!" A kerítésnél járőröző rendőrök és határvadász rangerek alig hittek a szemüknek, amikor Röszke felől először felcsillantak a TVG fényei. A határkapu természetesen zárva, pedig előzetes bejelentés esetén leszedik a drótakadályt, és akár át is mehetnek a pályafenntartók. Persze nincs igazán hová menni, mert a szerb oldalon a pályán már bokrok nőnek, és a sóderágyazatot is csúnyán széttaposták a menekülők.

 • Mai megtekintések: 2

  Kiskunlacháza, Bankházai íves fotóhely, 2018. október 22. -- Budapest-Keleti és Kelebia között közlekedő gyorsvonat haladt át a kiskunlacházi állomáson, és fordul a bankházai ívben Apaj, vagyis Dömsöd állomás felé.

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencváros, 2018. augusztus 6. -- A ferencvárosi állomás ma is változatos látványosságokat kínál. A vasút múltját a közel eredeti kinézete szerint visszafestett 1001-es Kis Dácsia képviseli, amely ma már a MÁV Nosztalgia flottáját erősíti, általában vasútépítéseken dolgozik. A vasút következő generációjához tartozik a 151-es Gigant. A modern villamos mozdonyok elterjedése előtt a hegyeshalmi vonalon vitte a gyorsvonatokat, akár 160 km/órás sebességgel is, de ma már inkább csak tehervonatozik. A háttérben pedig az utóbbi években megjelent Vectron látható, az osztrák ELL lízingcég színeiben.

 • Mai megtekintések: 2

  Pietroșița (Románia), 2019. augusztus 12. -- A Morieni községben lévő kőrakodó és a Fieni-ben lévő cementgyár közötti keskeny nyomközű vasút tehervonata halad a Kárpátok déli oldalán, a Ialomita folyó völgyében. A szerelvény tizenegy kocsiból áll, naponta négy szerelvény közlekedik.

 • Mai megtekintések: 2

  Balatonszárszó, 2017. június 21. -- Ez is egy fürdős vonat, több helyen megáll a Balaton partján is, de valójában Budapest és Split, vagyis az Adriai tenger nyári kapcsolatát javítja. Az 1204 számú Adria nemzetközi gyorsvonat háló- és fekvőhelyes kocsikkal közlekedik, a vonat végén két horvát, a vonat elején két cseh ülőhelyes kocsival. A cseh kocsikat csak Gyékényesen kapcsolják a vonathoz.

 • Mai megtekintések: 2

  Somogyjádi diófás fotóhely, 2017. augusztus 30. -- A nyári menetrendben Szombathelyről, utána már csak Celldömölkről induló 8807-os kaposvári személyvonat remot Csörgője, 418 331 még az út elején lerobbant, ezért egy Dácsia ugrott be a helyére, és húzta a vonatot egészen Kaposvárig. A képünk már a visszaúton készült, a Dácsia jó tempóban haladt a két kocsival a felújított pályán.

 • Mai megtekintések: 2

  Hatvan, Bér-patak hídi fotóhely 2019. április 26. -- A somoskői vonal egykor fővonal volt, fontos ipar- és bányavidék szállítási igényeit elégítette ki. Erre ma már szinte csak a hosszú szakaszon máig meglévő, ám ritkán használt második vágány emlékeztet. Az orosz motorvonatok üzembe állítása óta mozdonyos vonat is alig jár erre, néhány napja azonban egy Csörgős szerelvény is besegít a munkanapokon sűrűbb forgalomban.

 • Mai megtekintések: 2

  Istvántelki Műhely, 2018. november 5. -- Készül az új 112-es Púpos, az eredeti 105-ösből Istvántelken.

 • Mai megtekintések: 2

  Tornanádaska állomás, 2020. augusztus 26. -- A mozdony körbejárása után indulásra kész a kora délutáni miskolci személyvonat. Az összeállítása nem mindennapi, az Újromán mögé kapcsolt fülkés gyorsvonati kocsikkal különleges élmény lehet most az utazás.

 • Mai megtekintések: 2

  Nyergesújfalu, 2021. március 1. 9:53 -- A mai tehervonat négy tartálykocsit hozott Nyergesújfaluba, de ezeket azóta már beállítottak a Zoltek iparvágányára. A négy ponyvás kocsiban acéltekercseket szállítanak, amelyek először a Preymesser dorogi raktárába kerülnek, majd onnan igény szerint az esztergomi Suzuki-autógyár karosszéria-üzemébe. A masszív felüljáró a városközponti és a Duna-parti lakótelep között rövidíti le a gyalogosok útját.

 • Mai megtekintések: 2

  Tömörkény, Telelőtavak, 2020. november 21. 14:12 -- A három csillét vélhetőleg ekkor láthattuk először és utoljára a telelőtavak mellett. A kép előtérben a száradó halászháló. Fényképezte: Pete Gábor

 • Mai megtekintések: 2

  Miskolc-Diósgyőr, 2010. augusztus 11. -- A megszűnt Diósgyőri Gépgyár négyvágányos pályaudvarán áll a Hejőcsabai Cement Művek egykori mozdonya, az A23 015 pályaszámú Zetor. A gépet a miskolci Bobó Kft. vásárolta meg, valószínűleg az alkatrészei miatt.

 • Mai megtekintések: 2

  Kaposvár, 2017. november 7. -- A fonyódi vonalon még javában zajlik a munka, de hogy néhány fontos faszállítmány elmehessen, ideiglenesen forgalomba helyezik a Kaposvár - Fonóipari iparvágány-kiágazás közötti szakaszt. A bizottság a somogyszobi pályafenntartók univerzális darus járművén utazik. A háttérben a Nostra terménytároló üres épülete látható, ahová valaha iparvágány is vezetett. A felsővezetéktartó oszlopon lévő konzol a szintén felszedett Cseri úti vontatóvágány feletti vezetéket tartotta.