Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 5

  Kaba, 2018. április 19. -- Egy kétvágányú vasútvonal állomásán ritkán találkoznak a személyvonatok. Főleg keskeny peronok esetén, az utasok védelme érdekében ezt kifejezetten kerülik. Most azonban Püspökladány és Kaba között a bal vágányt átépítés miatt lezárták. A kép jobb oldalán a 6298-as Budapest - Záhony sebesvonat, középen a 6213-as Záhony - Cegléd személyvonat látható. A harmadik mozdony csak megtévesztésül visel kék-sárga dukkót, igazából egy Bobó, amely a vasútépítésen dolgozik.

 • Mai megtekintések: 5

  Nagyoroszi, 2022. május 9. 12:50 -- Kora délutáni kihaltság az állomáson... Vác és Balassagyarmat között közlekedő személyvonat állt meg néhány pillanatra Nagyorosziban. Felszálló utas nem volt, leszálló talán egy fő. Személyzet itt már nincs, a kereszteket rugós váltókkal bonyolítják. A rakodás is megszűnt, a pályafenntartási szakasz szintén üres.

 • Mai megtekintések: 4

  Hejőkeresztúr, 2022. február 19. 13:32 -- A mostanában szokásos BDV-motorvonat helyett a mai napon egy klasszikus Szilis ingavonatot adtak ki a Miskolc-Tiszai és Tiszaújváros közötti egyetlen vonatpárra. Mindezt azért, hogy a vasútbarátok méltóképp búcsúzhassanak a 318-as vezérlőkocsitól, amelynek a fővizsgája éppen ma jár le, holnaptól már nem közlekedhet. A 300-as vezérlőkocsikkal együtt az 1000-es Szilik is eltűnnek a vonalról.

 • Mai megtekintések: 4

  Lesencetomaj, 84-es átjáró, 2022. június 16. 17:11 -- Az Uzsabányán ma másodjára megrakott szerelvénnyel indul a V-HÍD Melákja Balatonszentgyörgy felé. A mozdonynak ma még sok dolga van, de már egy másik mozdonyvezetővel, Tapolcán érkezik a váltás. Balatonszentgyörgyről még ma este visszajön a második rakott szerelvényért Uzsa állomásra, de azt már Siófok-Teher állomásra viszi, ahonnan egy villamos mozdonyal folytatja az útját Kiskunhalas állomásra.

 • Mai megtekintések: 4

  Salgótarján, 2022. május 28. 7:37 -- Hatvan és Somoskőújfalu között közlekedő személyvonat indul tovább Salgótarján főtéri megállóhelyéről, a retró hétvége alkalmával dízelmozdonyos vontatással. Grandiózus látványa ellenére Salgótarján csökkenő lélekszámú város, az egyik legkisebb megyeszékhely, közvetlen fővárosi vasúti kapcsolat nélkül. A vasútvonalról a hoszabb vonatok régen eltűntek, a hosszú peron távolabbi szakaszát már nem is használják. A másik, úgynevezett helyi vágány az egykori acélgyárba vezet, ahol heti két alkalommal ócskavassal rakott kocsikat adnak fel.

 • Mai megtekintések: 4

  Nagyigmánd, ipartelep, 2017. március 24. -- A nagyigmándi Zetor egy éve érkezett vissza a szombathelyi járműjavítóból, azóta sajnos nem sokat dolgozott. Szombathelyen kapta meg az új, immár sokadik pályaszámát is, ez ugyanis Hajtó Bálint szerint az egykori M31 2002-es. A kis tolató jövőre lesz hatvan éves! A MÁV-nál persze régen kikoptak ezek a mozdonyok, de egy ilyen ipartelepen még végezhetnek hasznos munkát. 

 • Mai megtekintések: 4

  Pásztó, 2022. május 28. 11:10 -- A hatvani retró hétvége alkalmával a Hatvan—Somoskőújfalu vonalon a szokásos Bz-motorkocsik helyett mozdonyos személyvonatok közlekedtek. Somoskőújfalu felől érkezett a 224-es Púpos egy Bhv és egy By sorozatjelű személykocsival. Mellette a 006-as Nohab indul Somoskőújfalu felé három csíkos gyorsvonati kocsiból álló szerelvényével. A menetrend szerinti vonattalálkozások hétvégén minden páratlan órában a szomszédos Tar állomáson lennének, de a Nohabos vonat késése miatt ez most átkerült Pásztóra.

 • Mai megtekintések: 4

  Tiszaújváros, 2020. április 30. -- Szépen rendben tartott állomás Tiszaújváros.

 • Mai megtekintések: 4

  Hatvan, Bér-patakhíd, 2022. május 28. 11:45 -- A hatvani végállomásához közelít a retró hétvége alkalmából mozdonyos vontatású 5815-ös személyvonat Somoskőújfaluból. A pálya itt hiába kétvágányú, a bal vágány le van zárva, mindkét irány a jobb oldali vágányt használja.

 • Mai megtekintések: 4

  Somogyszentpál, 2015. július 9. -- Hűvösebb, borongós napokon, a balatoni strandolás helyett népszerű program a kisvasút. A legfőbb látnivalókat, a Nagyberek változatos növény- és állatvilágát utazás közben lehet megfigyelni, de most kivételesen a végállomáson is érdekes dolgok történtek. Olyan szerencsétlen helyen sikerült a vonattal megállni, hogy a mozdony körüljárása után az összekapcsolás elsőre sehogy sem sikerült. A hozzáértőbb turisták a mozdony körül tanakodtak, a kevésbé hozzáértőek más szórakozást kerestek maguknak.

 • Mai megtekintések: 4

  Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park, 2016. szeptember 8. -- 

 • Mai megtekintések: 4

  Kiskunfélegyháza, Petőfiváros, 2020. május 7. -- Cseppfolyósított gázzal töltött tartálykocsikkal halad Lakitelek felé a csomóponti kiszolgáló vonat Dácsiája. A mozdonyon a vírusveszély miatt egyedül van a mozdonyvezető, a vonali tolatásvezető és a kocsirendező személyautón kíséri.

 • Mai megtekintések: 4

  Örvényes, 2019. augusztus 4. -- Budapest-Déli és Szombathely között közlekedő, 19606-os Kék-Hullám gyorsvonat halad az örvényesi megállóhely felé a Balaton északi partján. A vonatban 1. osztályú kocsi nincs, a feláras kényelmet a mozdony mögötti, 2. osztályú IC-kocsi próbálja nyújtani.

 • Mai megtekintések: 4

  Magyarbóly, 2020. december 23. 12:02 – A nemzetközi vasúti személyforgalom Magyarország és Horvátország között a koronavírus-járvány ellenére sem szünetel. A személyvonatok Pécs és Pélmonostor között is közlekednek, de az esetek legnagyobb részében utasok nélkül. A vasútvonalon egy új korszak kezdődött, miután a régi, kéttengelyes Bzmot motorkocsikat korszerű Siemens Desiro motorkocsik váltották. A jobb oldali, 011-es Desiro nemrég érkezett Pécsről, a 012-es pedig Pélmonostorról, és a határellenőrzés után indul tovább a baranyai megyeszékhelyre.

 • Mai megtekintések: 3

  Dunakeszi-Gyártelep, 2020. január 1. -- A 2325-ös számú, Vác és Budapest-Nyugati között közlekedő zónázó vonat halad el a Dunakeszi Járműjavító mellett. Az udvaron most csak személykocsik álltak, de a csarnokokban már készülnek azok az emeletes motorvonatok, amelyek üzembe állítása után jóval ritkábban láthatjuk majd ezeket a "régi" FLIRT-öket csatoltan közlekedni.

 • Mai megtekintések: 3

  Szemeretelep, 2022. február 13. 14:11 -- Budapest-Nyugati és Szeged között közlekedő InterCity vonat közelít a ferihegyi megállóhelyhez.

 • Mai megtekintések: 3

  Pestszentlőrinc, 2017. szeptember 2. 8:50 -- A Pest—Szolnok vasútvonal megnyitásának 170. évfordulója alkalmából két különvonat is közlekedett Szolnokra a MÁV Nosztalgia szervezésében. Az elsőként közlekedő - a magyar Szent Korona másolatát is szállító - szerelvénye élén a 242-001 pályaszámú gőzmozdony ezúttal is teljesítette a feladatát.

 • Mai megtekintések: 3

  Székesfehérvár, 2016. május 4. -- "Anyagért" jött az állomás szolgálatban lévő tolatója, a 478 331-es pályaszámú Remot Dácsia. A fútőház hátsó vágányain álló V43 1049-est a csarnokba vontatják, hogy újabb, még használható alkatrészétől szabadítsák meg.

 • Mai megtekintések: 3

  Gyopárosfürdő, 2018. június 10. -- Táborozó diákok töltik meg a délutáni Orosháza - Szentes járatot. A gyerekek szentesi átszállással Gátérig utaznak. A vasút nyilvánvalóan olcsóbb, mint egy különbusz, a háttérben mégis egy "aljas" összeesküvés bújik meg - néhány elvetemült tanár így próbálja javítani az elhanyagolt mellékvonal utazási statisztikáját.

 • Mai megtekintések: 3

  Vecsés, Kakucsi utcai fotóhely, 2019. mácius 22. -- Szegedről érkezik a hibrid IC Vecsés határához.