Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 7

  Sopron, 2021. május 4. 15:45 -- A 428 001-gyes, vagyis az első és egyetlen M42-es mozdony a MÁV-tól került Sopronba, ahol főleg a személypályaudvari tolatásra használták. A soproniak által csak Szörnyellának becézett gépet a MÁV a Bobók leváltásására szánta, több részegysége azonos a V46-os mozdonyokéval.

 • Mai megtekintések: 5

  Ágfalva, 2021. május 4. 9:58 -- Sopron környékének legszebb fotóhelye lehetne ez az íves szakasz, ha a pálya mellett álló fák nem takarnák a kilátást. Így aztán választani kell, hogy a vonat látszódjék, vagy pedig a Schneeberg májusban is havas csúcsa.

 • Mai megtekintések: 5

  Harka, 2021. május 4. 14:41 -- Csatolt ÖBB CityJet szerelvény érkezik Bécsen át Pozsony-Ligetfaluból. Elöl a 4746-528-028 páros, mögöttük a 106-606 pályaszámú kocsikból álló szerelvény. A fő különbség a 4744-es sorozattól, hogy a vezetőállással rendelkező kocsik oldalán két-két ajtó gyorsítja az utascserét, amely a bécsi S-Bahn állomásain kedvező.

 • Mai megtekintések: 4

  Sopron, 2021. május 4. 16:14 -- A soproni állomási tartalék, a GYSEV 308-as Bobója egy budapesti InterCity háromkocsis szerelvényével áll az "osztrák" peron túlsó oldalán.

 • Mai megtekintések: 4

  Sopron, 2021. május 4. 16:16 -- Két GYSEV-Szili között egy ÖBB Taurus és egy Dispoloktól tehervonati szolgálatra bérelt Vectron várakozik a vontatási telep mozdonytárolásra használt vágányán. Érdekesek még a felsővezeték kereszttartójára felszerelt kamerák, amelyek az ÖBB-peronjának két oldalát figyelik. Ide régen csak határellenőrzés után, egy külön aluljáron keresztül lehetett kijutni, viszont osztrák utasok határátlépés nélkül átszállhattak az ÖBB-vonatai között. 

 • Mai megtekintések: 3

  Kópháza, M85 felüljáró, 2021. május 4. 14:17 -- Kópháza megállóhely után a GYSEV 435 507-es pályaszámú motorvonata az M85-ös autóút felüljárója alá érkezik. A vonat Szentgotthárd és Sopron között közlekedik.

 • Mai megtekintések: 3

  Máriabesnyő, 2011. szeptember 28. -- Mintha csak egyvágányú lenne a miskolci fővonal, pedig csak a máriabesnyői megállóhely szigetperonja miatt távolodnak el egymástól a vágányok. Képünkön a Sátoraljaújhely és Budapest-Keleti között közlekedő S 5205 számú sebesvonat hagyományos miskolci Szilivel, a háttérben a Gödöllői dombság sárguló erdeivel.

 • Mai megtekintések: 3

  Sopron, 2021. május 4. 15:42 -- A GYSEV Wagner-Taurusa éppen körbe jár, a 943-as Tűztorony IC-ven indul majd vissza Budapestre. Az előtérben a 310-es Bobó és a Szörnyella névre hallgató M42 prototípus áll, a fűtőháztól távoli tárolóvágányból ítélve valószínűleg működésképtelen állapotban.

 • Mai megtekintések: 3

  Istvántelek, 2017. március 2. -- Viszonylag világos helyen, a mozdonyszerelde dél felé néző ablakánál áll ez a teljesen kibelezett V42-es. Alkatrészeit a MÁV Nosztalgia második Leójának helyreállításához használták fel. A maradékra már nincs igazán szükség, de amíg nem zavar senkit, addig biztos itt lehet.

 • Mai megtekintések: 3

  Fonyódliget, 2017. június 15. -- Közel fél évig tartó vágányzár után a nyáron újra elindulnak a személyvonatok a Balaton déli partján. A Kárpát Vasút GySEV-től vásárolt motorkocsiján utazik a holnap esti forgalomba helyezés feltételeit vizsgáló bizottság. Még nagyon sok helyen dolgoznak, a fonyódligeti peronnal szemben az építők éppen egy figyelmeztető táblát szerelnek.

 • Mai megtekintések: 3

  Máriaszőlőtelep, 2017. szeptember 21. -- Egy új megállóhely születik a dél-balatoni fővonalon. A kép jobb oldalán látható a leendő esőbeállók alapozása, körülöttük épül majd az akadálymentes, 55 cm magas peron. A munkavonat a felújítás során feleslegessé váló szemcsés anyagot, régi zúzottkövet hozott a pálya egy másik szakaszáról, ebből kezdik majd meg a peron feltöltését.

 • Mai megtekintések: 3

  Sopron, 2021. május 4. 16:11 -- Egyre ritkábban van szükség a Púposokra Sopronban, a műszaki állapotuk sem valami jó. A 402-es ma is Vulkapordányban van, de a 401-es már hosszabb ideje a fűtőház hátsó vágányán áll. A tolatáshoz inkább a Bobókat használják, a vonali munkát a Ludmillák végzik, az iparvágányokat pedig a Vecronok dízelmotorjának a beröffentésével is ki tudják szolgálni.

 • Mai megtekintések: 3

  Kótpuszta, 2021. április 26. 16:27 -- Vésztő és Körösnagyharsány között 2009 végén szűnt meg a személyszállítás, azóta a pályát is lezárták. Kótpusztán viszonylag nagy állomás volt, mert a közeli üzemanyagtárolót innen szolgálták ki. A legjobb az átmenő fővágány állapota, mert ott még nem nőnek fák, de a IV. vágányból már a talpfákat is kibontották, a sínek alatt két illesztés között nincs semmi.

 • Mai megtekintések: 3

  Lengyeltóti, Halsok árok fotóhely, 2017. június 29. -- A Kaposvár - Szombathely távolsági személyvonat érkezik Somogyvár felől a lengyeltóti Halsok-árok hídjához. A szombathelyi remot-Csörgő mögött egy kerékpárszállító kocsi látható, amely főleg a Balaton parti túrázókat segíti, pedig a Kaposvár - Fonyód vonal állomásai is olyan távol vannak a falvaktól, hogy érdemes lenne nyeregbe pattanni.

 • Mai megtekintések: 3

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2019. január 2. -- Csípős hideg és viharos szél kíséri a Budapestről Hatvanba induló 3034-es személyvonatot. A képen szereplő 017-es és a 018-as egységen meglátszik már a kor, mindkét motorvonat ugyanazon a napon, 2007 november 8-án állt üzembe.