Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 9

  Orosháza alsó, 2021. január 7. 13:03 -- Irgalmatlan hosszú tehervonatok érkeznek a mellékvonali Kardoskút állomásra, ahonnan az IKR Agrár Kft. iparvágánya kiágazik. A képen látható szerelvény már üres, a kocsikban granulált műtrágyát hoztak a szlovákiai Duslo csallóközi Vágsellyén működő gyárából. Csörgőkkel csak kényszerből húznak tehervonatokat ott, ahonnan a pálya rossz állapota miatt a háromtengelyes forgóvázakkal rendelkező Szergejeket  kitiltották, de a vonat tömege miatt a Dácsia már kevés.

 • Mai megtekintések: 5

  Hatvan, Nagygombosi átjáró, 2019. május 10. -- Maga mögött hagyta már a Mátra lankáit, és Hatvanhoz közelít az 5815-ös számú Somoskőújfalu - Hatvan személyvonat. Máshol is jellemző, hogy rövidebb vonatokkal sűrűbben közlekednek, az órás ütem itt egészen jónak mondható, de az egykocsis személyvonat az egykori fővonalon akkor is szomorú látvány.

 • Mai megtekintések: 4

  Hatvan, Bér patakhídi fotóhely, 2019. május 10. -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Somogyszentpáli rétek, 2017. november 22. -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Millenniumtelep, 2018. június 5. -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Hatvani fűtőház, 2020. szeptember 22. 8:29 -- Hatvanból néhány napja eltűntek a remot Dácsiák, a salgótarjáni tolatósra ezért az "ahol-tud-segít" 224-es Púpost osztották be. Vagyis csak osztották volna, de folyt belőle az olaj, vissza kellett vele állni a fűtőházhoz. Ott azonban több az üzemképtelen mozdony, mint az üzemképes, bár a leghátul álló 1077-es Dácsiát épp az ilyen vészhelyzetekre pofozták helyre. A hagyományos Dácsiák visszatérése (szerencsére) elmaradt, a nyitva maradt teleszkópkapun a 151-es Szergej ment a salgótarjáni kocsikért Hatvan-Rendezőbe.

 • Mai megtekintések: 3

  Balatonkenese, 2018. június 26. -- A türkizkék vizű Fűzfői-öböl megkerülése után Balatonkenese felé vette az irányt a 19707-es Kék Hullám sebesvonat. A Kék Hullámok a nyári menetrendben (egy Szombathely - Budapest vonatpár kivételével) Tapolca és Budapest-Déli pályaudvar között közlekednek, rendszerint 418 300-as sorozatú mozdonyokkal.

 • Mai megtekintések: 3

  Hatvan, 2018. október 28. -- Klasszikus MOL-os színekben, de már a nyíregyházi Nyír-D-Tech mozdonyaként várja a vezetőjét a 069-es ipari Bobó. Zajlik az Aszód - Hatvan szakasz átépítése, ehhez a szomszédos rakodóterületen zúzottkövet tárolnak, mellettük dozátoros kocsik állnak. Valószínűleg a képen látható Bobó feladata lesz a kocsik vonatba rendezése, de a mozdony akár anyagoláshoz is használható.

 • Mai megtekintések: 3

  Látókép, 2020. május 14. 8:43 -- Füzesabony és Debrecen között közlekedő személyvonat halad el a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen zárva tartó látóképi csárda mellett. A debreceni BMW-gyár építéséhez kapcsolódva hamarosan megkezdődik a vonal átépítése, a képen látható látóképi szakaszt elbontják.

 • Mai megtekintések: 3

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2018. november 12. -- Avala EuroCity vonat Wien Hauptbahnhof és Beograd Centar között.

 • Mai megtekintések: 3

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2019. január 2. -- A Budapest és München között közlekedő 66-os RailJet halad át a Salgótarjáni úti villamos felüljáró alatt. A háttérben, takarásban egy TRAXX látható, a Bécs és Kolozsvár közötti Transsylvania EC négykocsis szerelvényével. A két vonat menetrend szerint egyszerre indul a Keleti pályaudvarról, de ezen a rövid szakaszon is csak ritkán sikerül fej-fej mellett haladniuk.

 • Mai megtekintések: 3

  Somoskőújfalu, 2022. február 9. 14:36 -- Egy Toyota LandCruiser halad át az egykori kőszállító kisvasút alagútján. A nyomvonalon turistaút van, de az erdészet járművei is rendszeresen használják. Személyautóval végigmenni rajta igen nagy kihívás.

 • Mai megtekintések: 3

  Várda, 2017. május 11. -- A Kaposvár - Fonyód vasútvonal felújítása részeként munkavonat dolgozik a régi várdai megállóhely közelében. A Kárpát Vasút Bobója után egy védőkocsi, majd szállítószalaggal felszerelt MFS-kocsik sorakoznak, a vonat végén, a fa takarásában pedig egy kétutas kotró dolgozik. A kotró a vágány mellett felhalmozott rostaaljat rakja az utolsó MFS-kocsi szalagjára.

 • Mai megtekintések: 3

  Nagykanizsa, 2017. június 16. -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Budapest-Nyugati, 2021. december 12. 6:46 -- Kirándulóvonat indul Győrbe, élén a jelenleg egyetlen üzemképes 424-es gőzmozdonnyal. Úgy látszik, hogy a gőzfűtéses kocsik beállításával nem akarták rontani a frissen felújított csarnok levegőjét, ezért a vonat a 8. vágányról indul.  Az utasok nagy része Kelenföldön száll majd fel, az egynapos hétvégén a stílusos indulás helyett ők inkább a plusz másfél órás alvást választották.

 • Mai megtekintések: 3

  Gyál felső, 2018. szeptember 13. -- Szóló Desiro motorkocsi keresztezi a Nagykőrösi utat Gyál felső megállóhely közelében. A vonat gyorsan áthalad, a fénysorompó hamar szabadra vált, most szerencsére nem torlódott fel túl nagy kocsisor.

 • Mai megtekintések: 3

  Ferencváros, 2019. január 4. -- A GYSEV 505-ös Teknője kora délelőtt érkezett Ferencvárosba, valószínűleg a BILK-re hozott egy konténervonatot. Kora délutánra már meg is fordult, egy másik vonattal készülődik az induláshoz, amikor a szomszédos vágányra begördült egy valódi klasszikus. Az esztergomi vasútvonal villamosítása után maradt néhány Csörgő Ferencvárosban, tehervonatok továbbítására.

 • Mai megtekintések: 3

  Tokod, 2022. május 9. 11:04 -- Gyors nyergesújfalui tolatás után, immár a tartálykocsik nélkül folytatja az útját Tokod felé a tolatós tehervonat. A szállítást a Rail Cargo Hungária szervezi, de a mozdonyt és a személyzetet itt nem a MÁV-START, hanem a DB Cargo Hungária biztosítja.

 • Mai megtekintések: 3

  Kaposvár, 2017. június 14. -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Borsihalmi kilátó, 2016. június 8. -- A rendszeresen közlekedő tehervonat kora délután tér vissza Lakitelekről Kiskunfélegyházára. A Remot Dácsia mögött két InnoFreight konténerben a lakitelki közforgalmú rakodón feladott rönkfát szállítanak egy osztrák papírgyár megrendelésére. A vonat végén három üres gázszállító tartálykocsi látható. Egy kicsit magasabb nézőpontból elénk tárul az alföldi táj változatossága.