Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 3

  Istvántelek, 2017. augusztus 8. -- A dunaújvárosi papírgyár mozdonya, A29 024 áll bent az istvántelki mozdonyszerelde tárolásra szolgáló csarnokrészében. A tető plexi bevilágítói miatt a csarnokban sajátosak a fényviszonyok, de ez a mozdony tényleg sárga, amely a hazai iparvasúti Dácsiák között is egyedivé teszi.

 • Mai megtekintések: 3

  Balatongyörök, 2022. június 16. 19:42 -- Helikon InterRégió vonat Győrből Kaposvárra.

 • Mai megtekintések: 2

  Kisvarsány, 2019. október 1. -- Nagyvarsány felől a két falu határán, de a menetrendben már Kisvarsány néven szereplő megállóhelyhez közelit a Záhony és Nyírmada között közlekedő tolatós tehervonat. A zöld, koromszállító kocsik után huszonkét konténerszállító kocsi következik, rajtuk negyvennégy, fával rakott InnoFreight konténer a vásárosnaményi Interspan üzem megrendelésére.

 • Mai megtekintések: 2

  Tab, 2017. május 12. -- Megérkezett Siófokról a péntek esti személyvonat, a három utas gyalog indult el a kisváros központja felé. A vonat viszonylag hosszú, 47 perces pihenőt tart a tabi állomáson, majd az ellenvonat beérkezése után indul tovább Kaposvárra. Útközben sorra veszi az eldugott somogyi falvakat, és Kaposvárra érve viszonylag jól meg is telik az este tíz órás műszakba igyekvő munkásokkal.

 • Mai megtekintések: 2

  Lesencetomaj, 84-es átjáró, 2022. június 16. 17:11 -- Az Uzsabányán ma másodjára megrakott szerelvénnyel indul a V-HÍD Melákja Balatonszentgyörgy felé. A mozdonynak ma még sok dolga van, de már egy másik mozdonyvezetővel, Tapolcán érkezik a váltás. Balatonszentgyörgyről még ma este visszajön a második rakott szerelvényért Uzsa állomásra, de azt már Siófok-Teher állomásra viszi, ahonnan egy villamos mozdonyal folytatja az útját Kiskunhalas állomásra.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest Nyugati pályaudvar, 2022.09.06. 08:22 -- A 424,247 kétkocsis szerelvényével ezúttal a Budapesten e héten megrendezett MOROP (Európai Vasútmodellezők és Vasútbarátok Egyesülete) kongresszus résztvevőit szállította Szobra. A vasútbarátok a transz-börzsönyi vonalon kisvasutaztak tovább Nagybörzsönybe, majd onnét busszal Kemencére, ahol a Kemencei Erdei Vasutat is megismerhették.

 • Mai megtekintések: 2

  Bélatelep, 2017. június 15. -- Jól hajráztak az építők, határidőre elkészült a megállóhely új magasperonja. Amennyiben a motorkocsin utazó bizottság mindent rendben talál, akkor holnap 18 órától indulhat a vasúti forgalom.

 • Mai megtekintések: 2

  Székesfehérvári fűtőház, 2020. december 29. 7:09 – Talán elárul valamit az MTMG-Ludmillák műszaki állapotáról, hogy a karácsonyi szünetet nem az olajfogó szőnyeg felett kellett tölteniük. Székesfehérvár, a Dunántúl legnagyobb csomópontja ideális tárolóhely, a mozdonyok hamar eljutnak például Komáromba vagy Gyékényesre, ahol az új évben is a régi feladatok várják őket. A Dél-Dunántúlon a vonali nagydízelek nélkül nagy bajban lenne a vasút, a Dombóvár – Gyékényes vasútvonal részleges, de hosszan tartó lezárása miatt sok tehervonat a Dráva-menti vonalon, barcsi kerülőre kényszerül.

 • Mai megtekintések: 2

  Pilis, Mikszáth utcai fotóhely, 2019. január 6. -- Budapest-Nyugati és Cegléd között közlekedő zónázó vonat érkezik hamarosan Pilis állomásra.

 • Mai megtekintések: 2

  Göncruszka, 2021. október 9. 12:57 -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Pápateszér, 2022. május 4. 12:20 -- A rakott vonat elindult visszafelé, itt már a franciavágási emelkedők után halad Veszprémvarsány irányába. A jó minőségű rönkfát főleg papírgyárak vagy bútorgyárak vásárolják, de az építőipar is rengeteg fát használ fel. A franciavágási üzem is vélhetően sokáig fennmarad, különben a MÁV sem vállalta volna a korábban lezárt pályaszakasz rendbehozatalát, és a Rail Cargo Hungária sem vállalta volna a hosszabb, és kissé körülményesebb kiszolgálást Győrön át.

 • Mai megtekintések: 2

  Szúnyogpuszta fotóhely, 2016. május 4. -- Lelkesen robog a felcsúti kisvasút, képünk a legjobb fotóhelyről, a szúnyogpusztai domboldalról készült. Innen, fentről még jobban látszik az egykori nagyvasúti vonalvezetés.

 • Mai megtekintések: 2

  Gic > Románd, 2022. május 4. 12:53 -- A Franciavágás és Veszprémvarsány közötti vonalszakasz tavalyi felújítása során forgalmasabb, vagy nehezen belátható közúti átjárókban új automata fénysorompókat telepítettek. A többi átjáróban maradt az andráskereszt, de a rálátás miatt a felnövő növényzettől folyamatosan tisztán kell őket tartani. A Franciavágás és Győr-Rendező között közlekedő tehervonat így már messziről látszik, komótosan érkezik az átjáróhoz.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest-Nyugati, 2017. június 13. -- Keskeny peron, csíkos Csörgő, színes szatyrok — tombol a retró a Nyugati pályaudvaron. A 2143-as Csörgő a 2913-as személyvonattal érkezett Lajosmizséről. A XV. vágányra befutó befutó ceglédi inga ezt a látványt igyekszik tönkretenni. Dízel fronton a vezérlőkocsis üzem halott, a szerelvény a 2149-es Csörgővel indul vissza Lajosmizsére, a 2143-as csak azután szabadulhat ki a csonkavágány végéről.

 • Mai megtekintések: 2

  Veszprémvarsány, 2022. május 4. 13:04 -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Uzsabánya, 2022. június 16. 10:24 -- A szállítandó zúzottkövet a törőmű szállítószalagja és a vasúti rakodó között egy Komatsu HD405-ös merev vázas dömper szállítja. Közúti forgalomban egy ilyen gép már csak a méretei miatt sem közlekedhetne, így rendszámot sem kapott.

 • Mai megtekintések: 2

  Tiszafüred, 2018. április 12. 9:35 -- Füzesabony felől érkezik a 6627-es személyvonat a tiszafüredi állomásra. A kép előterében a Karcag felé kiágazó 103-as vasútvonal látható, közöttük váltókezelő őrhely működik, ahonnan a közeli átjáró csapórudas sorompóját is kezelik. A helyszín a zöld lámpabúra- és faoszlopkedvelők Mekkája, ahol változatos megoldásokkal kényeztetik a műértő közönséget.

 • Mai megtekintések: 2

  Ócsai Szőlők, 2019. október 11. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Pördefölde, 2022. február 18. 13:14 -- A Csömödér-Törösznek-Pördefölde-Szentpéterfölde vonal 1918-ban készült el. Egészen 1954-ig kizárólag tehervonatok - legfőképp a környező erdőkben kitermelt fával rakottak - koptatták az eddigre igen kiterjedt és szerteágazó hálózat síneit, ekkor indult meg a menetrend szerinti forgalom Csömödér és Kistolmács között. Azóta, ha lassan is, de egyre nagyobb teret nyer a személyszállítás az erdei vasút palettáján. A képen is látható Törösznek és Pördefölde közötti szakasz tavaly teljesen új ágyazatot, betonaljakat és 24 kilós síneket kapott, feláldozva az igazi döcögős kisvasúti hangulatot a turistacsalogató kényelem oltárán.

 • Mai megtekintések: 2

  Székesfehérvár, 2016. május 4. -- A kikötő egykori mozdonya járja az országot, most éppen a székesfehérvári állomás átépítésében segédkezik. Már ha éppen osztanak rá valami feladatot, jelenleg az egyik hátsó vágányon várakozik.Az oldalán lévő régi feliratok ne tévesszenek meg senkit, az új tulajdonos a MÁV-REC Kft. az új pályaszám pedig a fényszórók között látszik: 439 007.