Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 4

  Felsőpakony, 2017. június 14. -- A 2943. számú Lajosmizse - Budapest-Nyugati személyvonat Felsőpakony megállóhely irányából Gyál felé halad az elővárosi erdős pusztaságban. Szerda este van, ilyenkor már alig utaznak a főváros felé, üresek a személykocsik.

 • Mai megtekintések: 4

  Nyírcsászári, 2019. október 1. -- A Debrecen és Fehérgyarmat között közlekedő, 6314-es számú személyvonat érkezett a nyírcsászári megállóhelyre. Közvetlenül a megállóhely előtt keresztezi a vasutat egy kerékpárút és a 471-es főút, erős kamionforgalommal. Az átjáróban egyelőre a vasútnak van elsőbbsége, de a vasúti pálya és a járműállomány elavultsága miatt jelenleg a közút nyújt jobb szolgáltatást.

 • Mai megtekintések: 4

  Zirc, Kardosrét, 2021. március 3. 12:50 -- A 39514-es, Győr és Veszprém között közlekedő személyvonat elhagyta a Cuha-patak szűk szurdokvölgyét, de a pálya a Zirci-medence déli peremhegyei felé tovább emelkedik. A vasút a kardosréti kertek alján vezet, de a néhány utcából álló településnek mégsem itt, hanem a személyforgalom nélküli dudarbányai szárnyvonalon volt vasúti megállóhelye. 

 • Mai megtekintések: 3

  Cegléd, Kecskéscsárda fotóhely, 2019. január 6. -- A Budapest-Nyugati - Szolnok - Nyíregyháza - Miskolc - Budapest-Keleti útvonalon közlekedő Páva IC hagyta el éppen a ceglédi állomást. Az útja itt szántóföldek és legelők között vezet.

 • Mai megtekintések: 3

  Dabas, Csárdapusztai átjáró, 2019. december 31. -- Az év utolsó gőzös menetét hibátlanul teljesítette az Ia. osztályú, 204-es pályaszámú gőzmozdony. A négykocsis különvonaton idősebb, nyugati turistákból álló csoport utazott a Nyugati pályaudvarról Táborfalvára, majd onnan autóbusszal a lajosmizsei új tanyacsárdába, szilveszterezni.

 • Mai megtekintések: 3

  Balatonszentgyörgy, 2017. szeptember 13. -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Hodász, 2018. szeptember 2. -- Ha a Debrecen és Fehérgyarmat közötti vonatok menetrend szerint közlekednek, akkor Mátészalka és Nyíradony állomásokon találkoznak. A Debrecen felől érkező személyvonat azonban most közel fél órát késett, az ellenvonatot természetesen nem váratták Mátészalkán. A hodászi állomáson peron ugyan nincs, de egy keresztet kiválóan le tud bonyolítani.

 • Mai megtekintések: 3

  Tiszaalpár-alsó, 2020. május 7. -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Tokaj, Hegyalja fotóhely, 3020. november 1. 12:31 -- Az 5122-es személyvonat Miskolc-Tiszai pályaudvarról Nyíregyházára, a háttérben a Tokaji heggyel, szőlőkkel és a TV-toronnyal.

 • Mai megtekintések: 3

  Vecsés, Kakucsi utcai fotóhely, 2017. december 2. -- A 614-es számú, Budapest-Nyugati és Nyíregyháza között közlekedő Nyírség IC Vecsés után maga mögött hagyja az összefüggő városi, elővárosi területeket. Az egy első, és három másodosztályú kocsiból álló vonatot gyakran húzza Traxx, de most egy miskolci Szili kapta a feladatot.

 • Mai megtekintések: 2

  Dombóvár, 2002. szeptember 7. -- A Kaposváron át Gyékényesre induló személyvonat várakozik a dombóvári állomáson. Ezeket a vonatokat általában Szilik húzzák, ezért a Szöcske érdekességnek számít. Hamarosan jön a fűtési szezon, addig még elszaladgálnak itt ezek a tehervonati mozdonyok, de utána jönnek vissza a Szilik, különben megfáznak az utasok.

 • Mai megtekintések: 2

  Tokod, 2005. november 20. -- Hosszú ideje ugyanitt, a vasútállomás felől nyíló kapunál áll a tokodi brikettgyár A29 026 pályaszámú Dácsiája. A mögötte álló teherkocsi sincs sokkal jobb állapotban, oldalán öles betűkkel hirdeti: "TOSZÉN Rt. tulajdona".

 • Mai megtekintések: 2

  Püspökladány, Kelenci átjáró, 2018. április 19. -- Hamarosan elkészül a Püspökladány és Kaba közötti bal vágány, az elmúlt néhány napban a felsővezetéket is a helyére szerelték. A késő délutáni órákban tolta ki a dozátoros kocsikat a Kárpát Vasút Szergeje Püspökladányból, hogy az itt-ott még hiányos ágyazatot pótolják. A felszálló porfelhő jelzi, hogy éppen melyik kocsiból ürítik a zúzottkövet.

 • Mai megtekintések: 2

  Szurdokpüspöki, 2021. március 23. 13:59 -- Robog a Púpos Hatvan felé a Salgótarjánban gyűjtött ócskavassal. Mintha nem is egy állomáson lennénk, hanem egy kétvágányú pálya nyílt vonali szakaszán. A kétvágányos időszakban nem is volt itt állomás, csak amióta a vonal nagy részén a második vágányt felszedték, hagyták meg ezt a kitérővágányt. Vonatkeresztek alkalmával ritkán van szükség rá, az állomás két végére kihelyezett váltókezelők az idejük legnagyobb részét hiábavaló gubbasztással töltik.

 • Mai megtekintések: 2

  Tapolca, 2016. december 30. -- Öt csíkos Nohab egy képen! Hiányzik a kicsit távolabb álló Húszaska, rajta van viszont a Négyes, vagyis ami maradt belőle. A mozdonyok szépen felsorakoztak a fűtőháznál. No, nem tankolni, vagy javításra, mint a régi szép időkben, csak a vasútbarátok számára álltak össze egy szép fotóhoz.