Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 3

  Öreglak, Vasút utcai fotóhely, 2017. november 8. -- A vasútvonal átépítésének egyik utolsó fázisaként nagygépes szabályozást végeznek Somogyvár és Lengyeltóti között. Az aláverőgép után a képen látható ágyazatrendező gép dolgozott, nem kis zajjal és porral. A háttérben lévő kilátóról az egykori somogyvári bencés apátság romjait és persze a környező tájat lehet megcsodálni, de a vasút a fölé boruló fáktól alig látszik, fotóhelynek nem ajánljuk.

 • Mai megtekintések: 3

  Vecsés, Kakucsi utcai átjáró, 2018. május 8. -- A Nyíregyháza és Budapest között közlekedő 1562-es Jázmin IC érkezik Vecsés határába. Egyre kevesebb a hadra fogható Szili, ezért néhány hete a nyíregyházi InterCity-k élén újra megjelentek a Gigantok. A hétvégi, tíz-tizenkét kocsis vonatok gyorsítása szempontjából jól jön majd a plusz vonóerő.

 • Mai megtekintések: 3

  Nagyoroszi, 2019. december 17. -- Egy sínautó áll az egykori nagyoroszi pályafenntartó főnökség kertjében. 

 • Mai megtekintések: 3

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2019. március 28. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Dunamenti Hőerőmű, 2018. május 2. -- A cementszállító kocsik egy nagyobb mozdonnyal, általában Szergejjel érkeznek a hőerőmű iparvágányára, de itt már egy kisebb mozdony mozgatja őket. Az Illés Logistics Zrt. két mozdonyt üzemeltet itt, közülük a legerősebb a 319 073 pályaszámú Zetor, egy cementszállító kocsi kisorozása után pihen.

 • Mai megtekintések: 2

  Somogymeggyes, 2017. szeptember 14. -- A reggeli Siófok - Kaposvár személyvonat 3,5 órás útjának közepén kerüli meg Somogymeggyest, a háttérben már Karád házai látszódnak. A völgyek mélyén, vagy éppen több kisebb magaslaton lazán szétterülő somogyi falvakhoz nehéz volt vasutat építeni, a mostani lassú haladás a maradék utasokat is elriasztja. A kissé csálén kitűzött emeletes lassújel szerint motorkocsival a sebesség 30, mozdonnyal csak 20 km/óra.

 • Mai megtekintések: 2

  Tápiószecső, 2019. február 24. -- Nyolc önürítős és harmincegy nyitott teherkocsival halad a 019-es Gigant Budapest felől Szolnok irányába. A vonat Szajol után Debrecen felé vette az irányt, a célállomása valószínűleg a záhonyi körzet híres állomása, Eperjeske-átrakó.

 • Mai megtekintések: 2

  Albertirsa, Talajprizma fotóhely, 2020, március 18. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Tömörkény, Telelőtavak, 2020. november 21. 11:00 -- A vonat az utolsó telelőtó mellett megállt. A pálya innen a szivattyútelep felé vezet tovább, de most éppen nem járható, néhány napja egy teherkocsi is kisiklott itt. A háttérben a 2-es tó látható, a túlsó parti fák között pedig valahol a magtár, ahol a halaknak szánt eleséget tárolták. A halakat csónakokból etetik, de az eredeti terv szerint ezek a csónakok közvetlenül a magtárból hozták volna az eleséget. A tavak közötti átjárás azonban olyan borzasztóan lassú volt, hogy más szállítási mód után kellett nézni. A keskeny töltések a traktorok rendszeres közlekedését nem bírták volna, ezért épült utólag, kényszerből a kisvasút. 

 • Mai megtekintések: 2

  Pálmajor, Csatornahíd, 2017. augusztus 16. -- A kora délutáni, 30844-es számú személyvonat áthalad a pálmajori csatorna közös közúti-vasúti hídján. Ma jó strandidő volt, ezért elég is elég volt a két kocsi, de a nyitott kocsi így is jól megtelt kirándulókkal. A hűsítő légmozgás a mozdonyvezetőnek is jár!

 • Mai megtekintések: 2

  Nyírbátor, 2018. augusztus 11. -- A Floyd villamos mozdonya természetesen nem saját erőből jutott el Nyírbátorig, a magánvasút valamiért nem akarta több napig Debrecenben vagy Apafán hagyni. A tehervonatot Nyírbátorig a Floyd egyik Sulzer nagydízele húzta, amely napközben gabonaszállító kocsikkal várakozott az állomáson. A kép bal szélén látható az Unilever gyár széle, ott jelenleg nincs vasúti szállítás, de az állomáson gabonaszállító kocsikat raknak, és az iparvágányon is van forgalom.

 • Mai megtekintések: 2

  Tápiószecső, 2019. február 24. -- Budapest-Keleti és Szolnok között közlekedő zónázó személyvonat halad Tápiószecső állomás felé, a 2000-es "Fecske" Szili mögött csíkos ingaszerelvénnyel.

 • Mai megtekintések: 2

  Tab, 2017. május 12. -- Megérkezett Siófokról a péntek esti személyvonat, a három utas gyalog indult el a kisváros központja felé. A vonat viszonylag hosszú, 47 perces pihenőt tart a tabi állomáson, majd az ellenvonat beérkezése után indul tovább Kaposvárra. Útközben sorra veszi az eldugott somogyi falvakat, és Kaposvárra érve viszonylag jól meg is telik az este tíz órás műszakba igyekvő munkásokkal.

 • Mai megtekintések: 2

  Vecsés, Kakucsi úti fotóhely, 2018. december 21. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Vecsés, Kakucsi úti fotóhely, 2019. április 5. -- Klasszikus Papagáj-Szili érkezik csíkos ingával Budapest-Nyugati felől.