Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 4

  Gyékényes, 2017. szeptember 22. -- Páratlan Kvarner IC érkezik Kapronca felől a gyékényesi határállomásra. Rövid forduló volt ez most a 1141 308-as mozdonynak, ugyanis a horvát oldalon vágányzár van, és közel egy órája ugyanez a szerelvény ment ki a páros Kvarnerként, ami most Kaproncáról visszafordult. A vonat egyébként délután érkezik Rijekába.

 • Mai megtekintések: 4

  Balatonszárszó, 2017. június 15. -- A Kárpát Vasút osztrák pályaszámos, GySEV-től vásárolt motorkocsija megállt, hogy a rajta utazó bizottság ellenőrizze a Kaza utcai vasúti átjárót. Az átjáró mellett a vasút keresztezi a Büdös-gáti vízet, ahol az átépítés keretében új híd épült.

 • Mai megtekintések: 3

  Ferencváros, 2018. október 10. -- Induláshoz készülődik az osztrák vasút Rail Cargo Hungáriás matricát viselő 015-ös Taurusa a ferencvárosi állomáson.

 • Mai megtekintések: 3

  Budapest-Nyugati, 2001. december 27. -- Világít a három fény, az utolsó felszállókat figyeli a jegyvizsgáló és a forgalmi szolgálattevő. A Délibáb InterCity azonnal indul Nyíregyházára a Nyugati pályaudvar XIV. vágányáról. Budapest és Nyíregyháza között az InterCity vonatok kétóránként közlekednek, a vonat elején három másodosztályú, a bejárathoz közelebb egy étkező és egy első osztályú kocsival. Az M3 autópályát még csak Füzesabonyig adták át, így aki kényelmesen szeretne utazni, az a vasutat választja.

 • Mai megtekintések: 3

  Kisvarsány, 2019. szeptember 24. -- A Záhony és Nyírmada között közlekedő tolatós tehervonat közelít a kisvarsányi megállóhelyhez.

 • Mai megtekintések: 3

  Kál-Kápolna, 2011. június 12. -- A káli Tarna-hídon halad az Egerből Budapest-Keleti pályaudvarra tartó sebesvonat.

 • Mai megtekintések: 3

  Kompolt, 2020. május 8. -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Helvécia, 2020. április 24. 13:14 -- Három kocsin összesen hat InnoFreight konténert raktak meg méretre vágott farönkökkel a Kecskemét melletti Helvécián. A közeli erdészettől többek között egy osztrák papírgyár és a vásárosnaményi Swiss Krono vásárol faanyagot. A Kecskemét-alsó—Fülöpszállás vonalon már csak itt van forgalom, de az sem rendszeres. A forgalmi szolgálat a személyvonatok leállítása után megszűnt, mindent a vonali tolató csapat kezel. Ha a rakodási lehetőség is megszűnne, és a fát messzebbre kellene vinni, akkor már nem lenne érdemes átrakni a vasútra, az árut egyenesen a vevőnek szállítanák.

 • Mai megtekintések: 3

  Székesfehérvár, 2016. május 4. -- A kikötő egykori mozdonya járja az országot, most éppen a székesfehérvári állomás átépítésében segédkezik. Már ha éppen osztanak rá valami feladatot, jelenleg az egyik hátsó vágányon várakozik.Az oldalán lévő régi feliratok ne tévesszenek meg senkit, az új tulajdonos a MÁV-REC Kft. az új pályaszám pedig a fényszórók között látszik: 439 007.

 • Mai megtekintések: 3

  Tiborszállás, 2004. augusztus 3. -- Nemzetköti személyvonat érkezett Mátészalkáról Tiborszállásra, az EU-s előírásoknak megfelelő új határállomásra. Nagykároly felé az MD már nem megy tovább, csak a vonat végére kapcsolt Bz motorkocsi. Érdekes, hogy Tiborszállás nem is állomás, hanem csak megálló-rakodóhely, ezért az MD visszaindulásáig a Bz-t a rakodóvágányon állították félre.

 • Mai megtekintések: 3

  Kerekdomb, 2016. június 8. -- Rakott kőszállító szerelvény halad Szolnokról Lakitelek irányába. A vonalon hosszú évek óta nincs teherforgalom, jelenleg ezek, az M44-es autópálya építőanyagát szállító tehervonatok az egyetlenek. A rakodás a közelben a nyílt vonalon zajlik, de a visszaforduláshoz előbb még be kell menniük Lakitelekre. Az utolsó személyvonat elhaladása után jönnek majd ki a rakodóhoz, és maradnak hajnalig.

 • Mai megtekintések: 3

  Soroksári úti rendező, 2018. november 17. -- Fekete mozdonyok állnak feladat és személyzet nélkül a Soroksári úti rendező pályaudvaron. A Floyd magánvasút dízel-elektromos Dácsiája mögött egy négyáramnemű Eurosprinter látható. Az MRCE lízingcég 189 152 pályaszámú mozdonyát 2017 novembere óta a Metrans bérli, valószínűleg most is a csepeli Metrans-terminálra hozott egy konténervonatot.

 • Mai megtekintések: 2

  Istvántelek, 2017. augusztus 8. -- Magyarország utolsó gőzös-javítóműhelyének mindig van munkája, most éppen a Gyermekvasút 490,039 pályaszámú gőzmozdonyán dolgoznak.

 • Mai megtekintések: 2

  Tapolca, Tanúhegyes fotóhely, 2018. június 24. -- Tapolcáról Budapest-Déli pályaudvarra indul ez a sebesvonat.

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencváros, fűtőház,2019. november 6. -- A román GFR magánvasút Vectronja várakozik a ferencvárosi villanycsarnok mellett.

 • Mai megtekintések: 2

  Istvántelek, 2017. március 2. -- Viszonylag világos helyen, a mozdonyszerelde dél felé néző ablakánál áll ez a teljesen kibelezett V42-es. Alkatrészeit a MÁV Nosztalgia második Leójának helyreállításához használták fel. A maradékra már nincs igazán szükség, de amíg nem zavar senkit, addig biztos itt lehet.

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencváros, 2017. augusztus 18. -- A német NACCO cég csodaszép gabonaszállító kocsijaiból egy egész sor állt ma Ferencvárosban.

 • Mai megtekintések: 2

  Dunaharaszti, Dunapart, 2018. június 6. -- Egy reggeli Dunaharaszti-külső és Tököl között közlekedő személyvonat kapaszkodik a Ráckevei Duna hídja felé. A HÉV-vonal a budapesti végállomástól Tökölig kétvágányú, kivéve ezt a rövid szakaszt Dunaharaszti-külső és a Duna-híd között. A töltésen a pálya mellett elfért még egy gyalogos-kerékpáros út is, de ahol túl közel halad a sínekhez, ott a közlekedőket egy korlát védi.

 • Mai megtekintések: 2

  Bratislava Hlavná Stanica (Pozsony főpályaudvar), 2019. március 4. -- Os 3022-es személyvonat érkezik Leopoldov (Lipótvár) állomás felől, különlegesen ótvar személykocsikkal, a szlovák vasút egykori topmodell mozdonyával, a belföldi és nemzetközi expresszeket húzó kétáramnemű Gorillával.

 • Mai megtekintések: 2

  Veszprémvarsány, 2022. május 4. 9:45 -- A franciavágási kiszolgáló tehervonat a megszokotthoz képest jóval később érkezett Veszprémvarsányba. A 9 órás személyvonati kereszt már rég lezajlott, mégis a IV. vágányra fogadták, hogy aztán a tolató csapat felszállása után ilyen szépen kígyózhasson ki a pápai vonal maradékának a végpontja, Franciavágás felé. A mai feladat tizenkét üres kocsi kiállítása farakodáshoz, és tizenkét rönkfával rakott kocsi visszahozása Győr-Rendezőbe.