Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 5

  Ferencváros, 2018. november 16. -- Gépmenetben érkezett a FOX magánvasút "rókavörös" Ázeája Kelenföld felől a ferencvárosi állomásra. A mozdony néhány percig állt a forgalmi iroda előtt, majd az írásbeli rendelkezés kézhez vétele után indult is tovább.

 • Mai megtekintések: 5

  Meretai híd, 2022. február 18. 11:57 -- Rakott tehervonat halad két hagyományos C50-essel, a 405-össel és a 402-essel Víznyomó (nem hivatalos nevén Zsidóváltó) elágazás felé. A vasút ezen a szakaszon legelők mellett vezet, ahol bivalyokat, szürke marhákat és kevésbé egzotikus tarka teheneket tartanak. Az itteni tarka csapat most a patakparti ligetben heverészett, a vasútbarátokat csak a hátrahagyott taposóaknák fenyegették.

 • Mai megtekintések: 4

  Szentmártonkáta, AS400-as fotóhely, 2019. február 24. -- A 759 számú, Lőkösházáról Budapest Keleti pályaudvarra tartó Viharsarok IC halad Szentmártonkáta határában. A vonat négy halberstadti kocsiból áll, a végén egyetlen IC-kocsival, különben nem is lenn IC, hanem csak egy fapados gyorsvonat.

 • Mai megtekintések: 4

  Budapest, Üllői úti vasúti felüljáró, 2020. január 2. -- Az Agram nemzetközi gyorsvonat Budapest-Déli pályaudvarról indul, de a zágrábi vonatrészt előtte át kell vinni a Keletiből. A feladatra egy Szöcske is tökéletesen megfelel, mégis egy Gigantot osztottak be rá. A szerelvényvonat a hatvágányos Üllői úti hídon éppen Ferencváros állomáshoz közelít

 • Mai megtekintések: 4

  Kocsordi Kraszna-híd, 2018. június 17. -- A délutáni Hétmérföldes sebesvonat szerelvénye halad át Debrecen - Mátészalka felől a kocsordi Kraszna-hídon. A háttérben a Székely Hadosztály emlékműve emelkedik.

 • Mai megtekintések: 4

  A 88. sz. vasútvonalat 2007-es bezárása óta szinte kizárólag a Pft. nyékládházi TVG-je járja. 2021. június 4-én lehetőséget kaptunk, hogy a szokásos ellenőrző menetükön elkísérjük őket. Mezőcsátra a 9686 501 pályaszámú nagyfülkés TVG-je 75 perc alatt gurult le az egyébként végig jól járható pályán. 

 • Mai megtekintések: 4

  Dunaharaszti, Dunapart, 2018. június 6. -- Egy reggeli Dunaharaszti-külső és Tököl között közlekedő személyvonat kapaszkodik a Ráckevei Duna hídja felé. A HÉV-vonal a budapesti végállomástól Tökölig kétvágányú, kivéve ezt a rövid szakaszt Dunaharaszti-külső és a Duna-híd között. A töltésen a pálya mellett elfért még egy gyalogos-kerékpáros út is, de ahol túl közel halad a sínekhez, ott a közlekedőket egy korlát védi.

 • Mai megtekintések: 4

  Ferencváros, 2018. március 26. -- A ferencvárosi felvételi épület előtt van egy csonkavágány, ahová rendszeresen kiállítanak valamilyen magánvasúti mozdonyt. A mai kiállítási darab a szlovák Translog Slovakia cseh pályaszámú, 243-as Plehácsa volt. Régóta világít rajta a tolatási fény, de a II. vágányt, ahová innen kimehetne, éppen egy tehervonat foglalja el.

 • Mai megtekintések: 4

  Eger, 2005. május 22. -- A Royal Hungária Expressz nevű országjáró különvonat érkezett zömmel brit nyugdíjasokkal Putnok felől az egri állomásra. Az Eger - Putnok vasútvonal kis teherbírása miatt a vonatot a MÁV Nosztalgia mozdonya helyett Miskolcról bérelt Újrománok húzták, a vonat tömege és a pálya hegyi vonalvezetése miatt mindjárt kettő. A megbízatásuk Egerben véget ért, a vonatot innen már a 20-as Nohab viszi vissza Budapestre.

 • Mai megtekintések: 4

  Budafa, 2022. június 11. 17:16 -- Hodoš és Zalaegerszeg között közlekedő motorkocsi halad Zalalövő felől Budafa megállóhely felé. Az átépített és áthelyezett pályát 2004-ben adták át, de a felsővezeték csak később épült ki. Az utasforgalom azonban annyira csekély, hogy megmaradtak a Bz-motorkocsik.

 • Mai megtekintések: 4

  Soltvadkert, 2022. január 22. 14:04 -- A 7924-es számú, Budapest-Keleti és Kelebia között közlekedő személyvonat halad át az 53-as főút soltvadkerti átjáróján.

 • Mai megtekintések: 4

  Harka, 2021. május 4. 14:41 -- Csatolt ÖBB CityJet szerelvény érkezik Bécsen át Pozsony-Ligetfaluból. Elöl a 4746-528-028 páros, mögöttük a 106-606 pályaszámú kocsikból álló szerelvény. A fő különbség a 4744-es sorozattól, hogy a vezetőállással rendelkező kocsik oldalán két-két ajtó gyorsítja az utascserét, amely a bécsi S-Bahn állomásain kedvező.

 • Mai megtekintések: 4

  Soroksár, 2018. október 12. -- Szinte hihetetlen, hogy a dél-pesti rozsdaövezet és a sivár peremvárosok között a vasút egy ilyen pompás erdő mellett vezet. A helyszín másik érdekessége, hogy valaha itt ágazott ki a Nagy Burma vasút deltavágánya, a nyomvonala a műholdképen ma is követhető. A képen egyébként a 3736-os személyvonat Kőbánya-Kispestről Kunszentmiklós-Tassra, a pocsék budapesti végállomás ellenére igen jó kihasználtsággal.

 • Mai megtekintések: 4

  Hatvani fűtőház, 2019. március 24. -- 

 • Mai megtekintések: 4

  Pördefölde, 2022. február 18. 13:14 -- A Csömödér-Törösznek-Pördefölde-Szentpéterfölde vonal 1918-ban készült el. Egészen 1954-ig kizárólag tehervonatok - legfőképp a környező erdőkben kitermelt fával rakottak - koptatták az eddigre igen kiterjedt és szerteágazó hálózat síneit, ekkor indult meg a menetrend szerinti forgalom Csömödér és Kistolmács között. Azóta, ha lassan is, de egyre nagyobb teret nyer a személyszállítás az erdei vasút palettáján. A képen is látható Törösznek és Pördefölde közötti szakasz tavaly teljesen új ágyazatot, betonaljakat és 24 kilós síneket kapott, feláldozva az igazi döcögős kisvasúti hangulatot a turistacsalogató kényelem oltárán.

 • Mai megtekintések: 4

  Cuha-szurdok, 2022. május 4. 14:36 -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Taksony, 2018. szeptember 7. -- Évek óta nagy a forgalom a taksonyi állomáson. Itt találkoznak a Kőbánya-Kispest és Kunszentmiklós-Tass között közlekedő S25-ös elővárosi vonatok, míg a két hátsó vágányt a sóderszállító vonatok foglalják el. A rakodás a legszélső vágányon történik, lekapcsolt felsővezeték alatt, míg a mellette lévő vágány a tehervonatok fogadó- és indítóvágánya. A kép jobb szélén kivehető egy Gigant, amely alig egy órája érkezett egy üres szerelvénnyel.

 • Mai megtekintések: 3

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2019. január 2. -- Menetrendváltástól közlekedik Bécs és Kolozsvár között, Budapest-Keleti pályaudvar érintésével a Transsylvania EuroCity. Bár sokan azt hitték, hogy az új járat az osztrák minőséget hozza el Erdélybe, a szerelvényt a magyar és a román vasút közösen állítja ki. A mai vonat végén egy gyalázatos kinézetű, román 2. osztályú kocsi volt, és talán jobban is jártunk, hogy a Szombathelyről érkező Írottkő IC eltakarja.

 • Mai megtekintések: 3

  Ferencváros-Nyugati rendező, 2019. április 4. -- A Mitsui Rail Capital Europe (MRCE) lízingcég 193 621-es Vectronját a railcolor.net szerint az LTE bérli. A mozdony lezárva pihent a Nyugati rendező tárolóvágányán.

 • Mai megtekintések: 3

  Ábrahámhegy, 2020. augusztus 1. -- Az idei nyáron szokásos, hatkocsis összeállításban, remot Csörgővel érkezik az ábrahámhegyi megállóhely elé a Budapest-Déli - Tapolca - Szombathely útirányon közlekedő, 19606-os számú Kék Hullám sebesvonat. Közel ötórás menetideje miatt Budapest és Szombathely között nem érdemes erre utazni, de az északi parti üdülőhelyek megközelítésére jó választás lehet.