Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 3

  Egervár, 2005. április 20. -- A bélapátfalvi cementgyár 2002-es bezárása, és a szállításainak megszűnése óta először járnak Felnémetre rendszeresen villamos vontatással. Történt ugyanis, hogy az OMYA-iparvágányon dolgozó Szergejek helyét takarékosabb, egyben gyengébb Remot Dácsiák vették át, ezzel a rakodás rendje is megváltozott. A huszonnégy kocsit nem kettő, hanem három részletben töltik meg. Az első rész nyolc rakott kocsiját a Dácsia még át tudja húzni a Vár mögötti emelkedőn, de az együtt közlekedő második és harmadik részt már nem bírná. Hajnalban az üres kocsikat villamos mozdony hozza Felnémetre, és esténként is érkezik egy Szili segíteni. A mai vonat három Felnémeten megrakott ócskavasas kocsival a szokásosnál is hosszabb volt.

 • Mai megtekintések: 3

  Sajómercse > Királd, 2007. november 10. -- Vasútbarátok vették üldözőbe a szilvásváradi önkormányzat Ikaruszával a Putnok és Szilvásvárad között közlekedő motorvonatot. A mozdonyvezető már régi "motoros", annak idején szénvonatokat is húzott át a hegyeken Királdról Egerbe. A putnoki indulás előtt nem kellett sokáig kérlelni, benne volt a játékban, a legszebb helyen a két jármű hosszú percekig állt egymás mellett, míg mindenki el nem készítehette a neki tetsző felvételt.

 • Mai megtekintések: 3

  Boldogkővár, 2021. október 9. 14:01 -- A kilátás a vonatablakból

 • Mai megtekintések: 3

  Székesfehérvár, 2016. május 4. -- A kikötő egykori mozdonya járja az országot, most éppen a székesfehérvári állomás átépítésében segédkezik. Már ha éppen osztanak rá valami feladatot, jelenleg az egyik hátsó vágányon várakozik.Az oldalán lévő régi feliratok ne tévesszenek meg senkit, az új tulajdonos a MÁV-REC Kft. az új pályaszám pedig a fényszórók között látszik: 439 007.

 • Mai megtekintések: 3

  Ferencvárosi vontatási telep, 2019. január 4. -- A józsefvárosi állomás bezárása óta funkcióját vesztő VF-07-es fűtőgép a selejtezett M43 1052 és néhány kocsi társaságában várja a végzetét az egyik tárolóvágányon.

 • Mai megtekintések: 3

  Vecsés Kertekalja, 2019. október 23. -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Tömörkény, magtár, 2020. november 21. 11:43 -- Könnyed gurigázás a csillékkel... A tömörkényi kisvasúton nincsenek klasszikus állomások, ahol a mozdonnyal körbe lehetne járni. A kívánt vonatösszeállítás érdekében kézi erővel is kell tolatni, mint például itt, a magtár udvarán. A cél a lehető leghosszabb vonat összeállítása, amelynek sajátos módon nem az udvaron álló csillék, hanem az összekapcsolásukra használt csapszegek száma szab határt. Jelenleg a három kocsi számít a leghosszabbnak, míg a kisvasút fénykorában kilenc csilléből álló szerelvények járták a hálózatot.

 • Mai megtekintések: 3

  Eger, 2017. június 2. -- Munkanap óránként járnak a személyvonatok Eger és Füzesabony között. A menetidő csak tizenhét perc, de mivel a füzesabonyi fordulás húsz perc, az egrire csak hat perc marad, ehhez pedig már két szerelvény kell. Az egyik egy három egységes BDV motorvonat, a másik pedig a Szilis korszak utolsó hírmondója, V43 1367 egy vezérlő és egy 2. osztályú személykocsival.

 • Mai megtekintések: 3

  Püspökladány, 2018. április 12. 16:04 -- A kora délutáni csúcsforgalomban szerény kínálatbővítést jelent a Nyíregyháza és Püspökladány között közlekedő, 6115-ös számú személyvonat. Az 1232-es Szili a szolnoki járműjavítóban kapott fiatalító kezelést, alig több, mint egy hét telt el azóta, hogy kigördült az üzem kapuján.

 • Mai megtekintések: 3

  Ferencváros > Kőbánya-felső, 2004. május 10. -- A képen a ferencvárosi "proli", vagyis a Ferencváros és Rákos között műszakváltás idején közlekedő vasutas szolgálati járat. Ritkán osztanak be rá Szöcskét, általában a legszakadtabb Szili húzza, és mindig egyetlen kocsiból áll. A vonaton az újszászi és a hatvani vonalról Ferencvárosba ingázó vasutasok utaznak.

 • Mai megtekintések: 3

  Hajdúsámson, 2018. november 4. -- Csörgős ingavonat hagyja el a hajdúsámsoni állomást, az úti célja Mátészalkán át Tiborszállás. Vasárnap délután minden vonalon több az utas, ezért a tiborszállási és a fehérgyarmati vonal szerelvényt cserél, Tiborszállásra megy a "nagy vonat", Fehérgyarmatra pedig csak szinkron Bz. Ezt azért lehet megtenni, mert ilyenkor Zajtáról is nagy vonat jön, a messze földön híres Hétmérföldes.

 • Mai megtekintések: 3

  Bánrévei Vízmű, 2019. október 31. -- A Miskolc felől érkező harminchárom kocsihoz Bánrévén további két szlovák kocsit kapcsoltak, így a kocsisor vége jócskán a Sajó-hídon túl lehet, innen nem is látszódik. Az ózdi Max Aicher acélmű ezen a héten karbantartás miatt leállt, de a termeléshez szükséges alapanyag, vagyis vashulladék folyamatosan érkezik.

 • Mai megtekintések: 2

  Gyál felső, 2018. szeptember 13. -- Egyszerre látható a múlt és a jelen Gyál felső megállóhelyen. A Nyugati pályaudvarról érkező, két egységből álló 2926-os személyvonat rövid tartózkodás után továbbindult Lajosmizsére. A megállóhely "másik vágányán" a kiállított MÁV XIIh osztályú, 6633 pályaszámú gőzmozdony látható, amelyek a vonalon dolgozó első gőzösök voltak.

 • Mai megtekintések: 2

  Nemesapáti, 2005. december 31. -- Az idei év utolsó előtti napján hatalmas hó esett, fehérbe öltöztetve a zalai tájat. Mára kisütött a nap, és a helyzet a vasúton is rendeződött. A Zalaegerszegről Nagykanizsára tartó személyvonat Bz-szerelvénye is már egyedül, a magasabb hóban előírt mozdonyos előfogat nélkül indult útnak. A háttérben a mindössze ötszáz lakosú Nemesapáti templomtornya néz le a völgyre. A falunak nincs saját vasúti megállója, legközelebb a nem sokkal népesebb Alsónemesapátiban lehet vonatra szállni.

 • Mai megtekintések: 2

  Iváncsa, 2018. március 7. -- Az épület homlokzatán csak Iváncsa neve szerepel, de az állomás két másik falut is kiszolgál. Sőt, Besnyő és a Beloiannisz még közelebb is van ide mint a névadó település. Kopáran állnak még az állomás fái, de legalább a patinás felvételi épület is jobban látható.