Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 2

  Vác, 2005. szeptember 14. -- Az egykori Déli Vasút 109,109-es gőzöse főjavítás után futópróbáját tartották Nagymaros és Budapest között. A mozdony odafelé szerkocsival előre haladt, hogy aztán visszafelé már orral előre jöhessenek, jól meghajtva a gépet. A csodaszép mozdonynak sokan integettek, közöttük a Veresegyházon át a Nyugati pályaudvarra tartó motorvonat vezetője, Novák András, a nagy Nohab-könyv társszerzője.

 • Mai megtekintések: 2

  Gyál felső, 2018. szeptember 13. -- Szóló Desiro motorkocsi keresztezi a Nagykőrösi utat Gyál felső megállóhely közelében. A vonat gyorsan áthalad, a fénysorompó hamar szabadra vált, most szerencsére nem torlódott fel túl nagy kocsisor.

 • Mai megtekintések: 1

  Vecsés, Kakucsi úti fotóhely, 2018. december 21. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Helvécia, 2020. április 24. 13:38 -- Fával rakott InnoFreight konténerekkel halad a csomóponti kiszolgáló menet Helvécia állomásról Kecskemét felé. 

 • Mai megtekintések: 1

  Dabas, Öregországúti átjáró, 2019. december 20. -- Menetrendváltástól hétköznapokon már két mozdonyos szerelvény is közlekedik a lajosmizsei vonalon. Az egyik kék Bhv-kocsikból áll, a másik az utóbbi évekből ismert csíkos, korszerűbb utasterű kocsikból. A Miskolcról származó 2178-as Csörgő a 2944-es lajosmizsei személyvonat élén az öregországúti átjáró felé közelít Inárcs-Kakucs felől.

 • Mai megtekintések: 0

  Jibou (Zsibó, Románia), 2019. április 14. -- Elsőosztályú tárolóhely tüzifának... A közeli fűtőházi vágányokon állnak azok a Sulzerek és Dácsiák, amelyek az állomáson tárolt, selejtezésre váró személykocsikkal rótták a kilométereket, szállították utasok ezreit munkába vagy iskolába. Egy-két évig még talán őrzik ennek a kornak az emlékét, aztán már csak az üres vágányok maradnak.

 • Mai megtekintések: 0

  Kisterenye-Bányatelep, 2019. május 10. -- Kisterenyét elhagyva Salgótarján felé közelít az 5834-es, Hatvan - Somoskőújfalu személyvonat. A háttérben Kisterenye-Bányatelep területén álló hidroglóbusz látható, a gyep nyírását és trágyázását négylábú munkaerő végzi. Délelőtt a vonalon két mozdonyos szerelvény közlekedett. Testvériesen megosztoztak az ideiglenesen Hatvanba vezényelt két személykocsin, de miután a 2115-ös Csörgő kiállt a fűtőházhoz, a kocsija is Hatvanban maradt.

 • Mai megtekintések: 0

  Balatonfenyves, GV állomás, 2019. június 2. -- Szokatlan látvány fogadja a kisvasút barátait a balatonfenyvesi végállomáson. Tavasszal átépítették a pályát, a régi sínek helyére a Kaposvár - Fonyód vonalból származó használt, de a kisvasúton örök életű 48 kilós sínek kerültek. A munka a nyári szezonban szünetel, tegnap óta újra jár a kisvasút.

 • Mai megtekintések: 0

  Tapolca, Tanúhegyes fotóhely, 2019. augusztus 4. -- A 16907-es Záhony - Tapolca Tekergő gyorsvonattal érkezik a magyar vasút egyik legszebb Szergeje hamarosan a tapolcai végállomásra.

 • Mai megtekintések: 0

  Biri, 2019. szeptember 14. -- Egy tizenkét évig tartó, vonatmentes időszak után újra személyvonat - igaz, csak egy különvonat - zavarta meg Biri megállóhely nyugalmát. Az újratöltött "cibaki gyors" utasai próbálják átérezni a letűnt kor hangulatát, miközben a legtöbb érdekes részlet, a padlásra vezető létra, a szúnyogháló mögött nyitva hagyott bejárati ajtó, vagy a felborult hokedli távolról nézve áll össze igazán.

 • Mai megtekintések: 0

  Ócsa, Bodzás fotóhely, 2019. szeptember 29. -- 

 • Mai megtekintések: 0

  Nyírbátor, 2019. szeptember 24. -- 

 • Mai megtekintések: 0

  Nyírmada, 2019. szeptember 24. -- Az Oroszországból, a távoli Urál vidékéről vasúton érkező ipari kormot átrakják, és közúton szállítják tovább európai gumigyáraknak, pontosan a megrendelt mennyiségben. A korom nagy része közúti tartálykocsikba kerül, de készül kisebb, bálás csomag is. Az orosz kocsikat a háttérben lévő csarnokban rakják ki, a mozdony a kapcsolókocsival éppen elhagyja az iparvágányt.

 • Mai megtekintések: 0

  Vecsés, Kakucsi út, 2019. október 23. -- 

 • Mai megtekintések: 0

  Nyírlakosi kitérő, 2019. október 26. --