Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 19

  Pietroșița (Románia), 2019. augusztus 12. -- A Morieni községben lévő kőrakodó és a Fieni-ben lévő cementgyár közötti keskeny nyomközű vasút tehervonata halad a Kárpátok déli oldalán, a Ialomita folyó völgyében. A szerelvény tizenegy kocsiból áll, naponta négy szerelvény közlekedik.

 • Mai megtekintések: 4

  Nádasd > Körmend, 2009. november 14. -- A kora délutáni Zalalövő - Körmend személyvonat halad át a Rába ideiglenes hídján. Az egy hónap múlva esedékes menetrendváltáskor leáll a vonal, és nem valószínű, hogy valaha is újraindul. A tengelyterhelés éppen az ilyen rossz hidak miatt 10 tonna, itt pedig a Bz-nél nehezebb vonat nem közlekedhet.

 • Mai megtekintések: 4

  Ferencváros, 2018. október 10. -- Az osztrák tulajdonú Rail Cargo Hungária által használt tűzpiros villamos mozdonyok várakoznak a ferencvárosi forgalomirányító épület előtt. A tulajdonos 25 Taurust bocsát a magyarországi társaság rendelkezésére, de ezek sosem ugyanazok a mozdonyok, az egyedi megjelenésnek sincs ezért sok értelme. A képen látható 012-es tavaly ilyenkor még kék matricát viselt az oldalán, de azóta visszakapta az eredeti külsejét.

 • Mai megtekintések: 4

  Vecsés, Kakucsi úti fotóhely, 2018. december 21. -- 

 • Mai megtekintések: 4

  Ózd-Külső, 2010. április 24. -- Személyvonat érkezik bánrévei irányváltással Miskolc-Tiszai pályaudvarról Ózdra. A kép alján az ózdi iparvasút máig használatban lévő vágánya látható. Az egykor forgalmas teherpályaudvar felett átvezető gyalogos felüljáró romjairól jó a kilátás, a völgyet a környékre annyira jellemző füves magaslatok határolják. A gyalogos felüljáró vasanyagát, lépcsőit és korlátait már régen ellopták, már csak a betonváz mered az égnek.

 • Mai megtekintések: 4

  Mezőzombor, 2017. május 27. -- A Hernyó szerelvények (BDVmot) fokozatos feloszlatásával az ország több pontján is megjelentek a betétkocsikból kiállított normál szerelvények. Hasonlókat láthatunk a Balaton partján, vagy a Miskolc-Sátoraljaújhely vasútvonalon. A lemenő nap sugaraiban ereszkedik egy Sátroaljaújhely felől érkező személyvonat a 80-as vonal mellé Mezőzombornál. A Csörgő egyedi díszítése a miskolciak keze munkáját dícséri.

 • Mai megtekintések: 4

  Ferencváros, 2018. november 9. -- Egy őshonos ferencvárosi Bobó találkozása a PSŽ magánvasút Bölényével Ferencvárosban. Mindkettő átalakított mozdony, de míg a Bobó külső megjelenése alig változott, a cseh Bölényben nehéz felismerni a Búvárt, amelyből készült.

 • Mai megtekintések: 3

  Ferencváros, 2017. február 25. -- A CER magánvasút második Softronic villamos mozdonya, 610 102 várakozik a Nyugati Rendező kijáratánál. A gép a pályaszáma mellett Dr. Bárány István, a CER korábbi vezérigazgatója, elismert árufuvarozási szakember nevét viseli.

 • Mai megtekintések: 3

  Perkupa, 2012. augusztus 28. -- Csodálatos helyeken vezet a tornanádaskai vonal, Aggtelek-Jósvafő állomás környékén, a Bódva völgyétől északra az Aggteleki Karszt hegyei magasodnak. Magyarország egyik legészakabbik táján vagyunk, ahol augusztus végén már elkezd sárgulni az erdő. A mai napon a Bz-motorvonatok mellett ez a Csörgős szerelvény is színesítette a vasútvonal forgalmát.

 • Mai megtekintések: 3

  Fonyód, 2017. május 12. -- Ma kora délután elindult Fonyódról Balatonfenyvesre a Swietelsky SMD 80-as vágányfektető géplánca. Az első forgóvázat lánctalpas járóműre cserélték, mivel a régi vágányt már korábban elbontották, és a gép eleje az alsó ágyazati rétegen haladt. Az új síneket még a gép indulása előtt a helyszínre húzták, de az új betonaljakat már a géplánc mögé kapcsolt vasúti kocsiról rakják át, majd végül le.