Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 4

  Pusztakettős, 2021. augusztus 20. 12:43 -- A turistákat várja a pusztakettősi vasúti múzeum a 2213-as Csörgő falba épített vezetőfülkéjével. A turisták kedvéért jár a képen látható, 36955-ös személyvonat is Tiszafüredről Karcagra, a motorkocsi mögött egy kerékpárszállításhoz átalakított, BDzx sorozatú mellékkocsival. Az étteremben egy-egy turista néha "horogra akad", a vonat azonban teljesen üres. A Tisza-tavi vasúti kerékpárszállítás idén indult, az utasok bizalmának a kialakulásához hosszabb idő és kellemes élmények kellenek.

 • Mai megtekintések: 3

  Istvántelek, 2017. augusztus 8. --

 • Mai megtekintések: 3

  Istvántelek, 2016. július 18. -- A MÁV Nosztalgia Kft. egyetlen villamos mozdonya a V42 527-es. Üzemben tartásához alkatrészekre van szükség, sőt, tervben van az egykori V42 001 talpra állítása is. Sajnos ez nem megy áldozatok nélkül, az 518-as Leót is donornak hozták el Szolnokról. Mára már az összes használható alkatrészét kiszerelték, a maradék, vagyis a főkeret és az üres mozdonyszekrény szétvágása következik.

 • Mai megtekintések: 3

  Pécel, 2019. december 11. -- Két oldalperonnal és egy szigetperonnal épült át a péceli állomás. Ez önmagában is érdekes, hiszen a vonatok így legalább a város egyik oldaláról aluljárózás nélkül elérhetők. A megoldást különlegesebbé teszi, hogy az átmenő fővágányok a szélre kerültek, közrefogva a két megelőző vágányt és a közöttük lévő szigetperont. Itt most egy felsővezetékszerelő munkavonat várakozik, miközben az új IV. vágányról egy személyvonat indul Budapest-Keleti pályaudvarra.

 • Mai megtekintések: 3

  Dunamenti Hőerőmű, 2018. május 2. -- A cementszállító kocsik egy nagyobb mozdonnyal, általában Szergejjel érkeznek a hőerőmű iparvágányára, de itt már egy kisebb mozdony mozgatja őket. Az Illés Logistics Zrt. két mozdonyt üzemeltet itt, közülük a legerősebb a 319 073 pályaszámú Zetor, egy cementszállító kocsi kisorozása után pihen.

 • Mai megtekintések: 3

  Mátészalka, 2013. július 12. -- Magyarország legkeletibb csomópontján néhány napja megélénkült a teherforgalom, a közeli iparvágányon egymást váltják a hosszú szerelvények. Az AWT rakott vonatát a kék Szergej éppen kitolta az iparvágányról, és indult is volna Debrecenbe, de sajnos üzemképtelenné vált. A MÁV-os Szergej csak a magánvasút visszaérkezésére várt, az üres kocsikkal rögtön indul majd ki az iparvágányra.

 • Mai megtekintések: 3

  Dabas, Öregországúti átjáró, 2019. december 20. -- A Budapest-Nyugati és Lajosmizse között közlekedő, 2934-es személyvonat Inárcs-Kakucs és Dabas állomások között keresztezi azt az útnak nem mindenhol nevezhető aszfaltos csíkot, amely Dabas környékén Öregországút néven fut. A vasúti közlekedés sem túl színvonalas errefelé, ezért a jobbítás jegyében a Desiro motorkocsik helyett csúcsidőben visszatért a fél évszázados technika. A klasszikus Bhv-kocsikat a Dezsőkért cserébe Debrecen küldte, a 2149-es Csörgő elvileg székesfehérvári.

 • Mai megtekintések: 3

  Székesfehérvár, 2016. május 4. -- Régi teher- és személykocsikból kialakított üzemi kocsik várakoznak a fűtőház egyik csonkavágányán. Korábban pályafenntartási munkavonatokban közlekedtek, szerszámokat és munkásokat szállítottak, de az állapotukból ítélve már régóta nincs rájuk szükség.

 • Mai megtekintések: 3

  Tiszafüred, 2021. augusztus 20. 10:23 -- A 108-as számú Debrecen—Füzesabony vasútvonalon a személyvonati keresztek Ohat-Pusztakócs és (ha éppen nincs vágányzár) Tócóvölgy állomásra esnek, de a nyári időszakban Tiszafüred állomáson is láthatunk Csörgő-együttállást. A Tisza-tó Expressz Budapest-Keleti pályaudvarról érkezett, Füzesabonytól természetesen dízel vontatással. A beérkezése után meg kell várni a Balmazújváros és Füzesabony közötti 6632-es személyvonat továbbindulását, az expressz mozdonya csak utána járhatott körbe.

 • Mai megtekintések: 3

  Jibou (Zsibó, Románia), 2019. április 14. -- Elsőosztályú tárolóhely tüzifának... A közeli fűtőházi vágányokon állnak azok a Sulzerek és Dácsiák, amelyek az állomáson tárolt, selejtezésre váró személykocsikkal rótták a kilométereket, szállították utasok ezreit munkába vagy iskolába. Egy-két évig még talán őrzik ennek a kornak az emlékét, aztán már csak az üres vágányok maradnak.

 • Mai megtekintések: 3

  Vadna, Sajó-híd, 2020. április 30. -- Bánréve és Sajószentpéter között közlekedő nemzetközi tehervonat halad a Sajó völgyében Kazincbarcika felé. A vonat naponta közlekedik, a Borsodchem csehországi szállításai bánrévei határátlépéssel közlekednek. A pályában látszik egy kis elhúzás, amely valószínűleg a korábbi Sajó-híd cseréjével állhat összefüggésben.

 • Mai megtekintések: 3

  Táborfalva, megyehatár, 2020. május 7. -- Budapest-Nyugati és Lajosmizse között közlekedő személyvonat halad át éppen Pest és Bács-Kiskun megyék határán.

 • Mai megtekintések: 3

  Pamuk, 2017. augusztus 29. -- Személyvonat érkezett Kaposvárról a kis somogyi falu, Pamuk megállóhelyére. A vasúti pénztár már régen bezárt, de a régi épület még áll, egy idős néni lakja. A megállóhely a jelenlegi helyén az utolsó napjait éli, az őszi vágányzárat követően menetrendeváltástól már az új helyen állnak meg a vonatok.

 • Mai megtekintések: 2

  Istvántelek, 2017. március 2. -- "Ezt fényképezzétek, ebből már csak egy ilyen van!" Ritkán mondják ezt egy műhelyben a fényképező vasútbarátnak, de Istvántelek egy annyira csoda-hely, hogy még ez is megtörténhet. A MÁV Nosztalgia Kft. meggypiros MD-je szerencsére egészséges, mint a makk, de jelenleg nincs semmi munkája, ezért itt találtak neki fedett "parkolót".

 • Mai megtekintések: 2

  Neszmély, 2017. március 20. -- Rakott szénvonat Tokodról a Dunai finomító felé Neszmély határában