Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 9

  Écs (Pannonhalma), 2022. május 4. 17:30 -- 

 • Mai megtekintések: 9

  Győrasszonyfa, 2022. május 4. 7:33 -- A bakonyszentlászlói személyvonat a győrasszonyfai megállóhely felé közelít. Győrből kifelé ilyenkor alig utaznak, az elegáns kalauz hölgy is ugyanott ül, ahol az út korábbi részén ülhetett. A vonat Bakonyszentlászlóról majd 12 óra után indul vissza Győrbe, vélhetően a délutáni munkakezdésre alkalmas érkezéssel.

 • Mai megtekintések: 6

  Cuha-szurdok, 2022. május 4. 15:23 -- 

 • Mai megtekintések: 5

  Zalakomár, 2017. június 29. -- A nyári hónapokra helyreállt a rend, az átépítés alatt álló dél-balatoni vonalat ideiglenesen visszaadták a forgalomnak. Erre azért is nagy szükség volt, mert közben hídépítés miatt lezárták a 40-es vonal egy részét, így a teljes gyékényesi teherforgalom a Balaton partján dübörög. A 13-as Gigant tartályvonatát Balatonszentgyörgyig gyakran félreállították, aztán a szomszédos Sávolytól már megállás nélkül halad a gyékényesi határállomásig.

 • Mai megtekintések: 5

  Pápateszér, 2022. május 4. 12:20 -- A rakott vonat elindult visszafelé, itt már a franciavágási emelkedők után halad Veszprémvarsány irányába. A jó minőségű rönkfát főleg papírgyárak vagy bútorgyárak vásárolják, de az építőipar is rengeteg fát használ fel. A franciavágási üzem is vélhetően sokáig fennmarad, különben a MÁV sem vállalta volna a korábban lezárt pályaszakasz rendbehozatalát, és a Rail Cargo Hungária sem vállalta volna a hosszabb, és kissé körülményesebb kiszolgálást Győrön át.

 • Mai megtekintések: 4

  Vecsés, Kakucsi utcai átjáró, 2018. április 21. -- A Budapest - Cegléd szakasz sűrű tavolsági és elővárosi személyforgalma mellett még a reggeli csúcsforgalomban is elmegy néhány tehervonat. Az osztrák tulajdonú Rail Cargo Hungária általában Gigantokkal és tűzpiros Tauruszokkal vontat, itt éppen egy záhonyi kilépős vonatot. Az eltolható oldalfalú teherkocsikban Ukrajna felé tartó árukat, például műszaki cikkeket szállítanak.

 • Mai megtekintések: 4

  Pilisjászfalu, 2002. január 17. -- Személyvonat érkezett Budapest-Nyugati pályaudvarról a pilisjászfalusi megállóba, és indul rögtön tovább Esztergomba. A nagy utasforgalom miatt az elsó Usgyik az esztergomi vonalra kerültek. A Bz motorkocsik után mindenképp a haladás jelképei, de kérdés, hogy ez itt elég lesz-e.

 • Mai megtekintések: 4

  Vecsés, Üllői úti átjáró, 2018. március 13. -- A 2823-as számú Cegléd - Budapest-Nyugati között közlekedő zónázó vonat halad át az Üllői úti sorompón, és érkezik hamarosan a ferihegyi megállóba. A háttérben a Ferihegyi gyorsforgalmi út látható, amelyhez az Üllői út egy forgalmas, gyakran lezárt átjáró után csatlakozik. A Budapest felé haladó zónázó itt sokszor annyira utoléri az előtte haladó személyvonatot, hogy közöttük még a sorompó is lezárva marad.

 • Mai megtekintések: 4

  Dunakeszi, 2018. április 30. -- A Vác és Budapest-Nyugati között közlekedő 2435 számú személyvonat dupla FLIRT szerelvénye száguld Dunakeszi házai között. A kertvároson túl a lakótelepek panelházai, a távolban pedig a Pilis és a Visegrádi hegység magasodnak. A vonal utolsó átépítése az 1990-es évek végén volt, akkoriban főleg a pályán volt a hangsúly, zajvédő falak ritkán épültek. A fal itt is hiányzik, a zajt a város fák ültetésével próbálja csökkenteni, a hatásra egyelőre várni kell.

 • Mai megtekintések: 4

  Somogyszentpál-felső, 2017. július 19. -- A csendes hajnali pusztán már messziről hallatszik a közeledő C50-es, hangjából tudni lehet, hogy hány kocsit vontat. Ha csak egyet, akkor két gázadás között hosszabban gurul a vonat, de ha már kettőt, akkor szinte folyamatosan üvölt az apró motor. Elvileg három ekkora kocsit is elhúzna, de azokat már nem tudná fékezni. Ha a vonat ennél hosszabb, akkor arra már az Mk48-ast adják ki.

 • Mai megtekintések: 4
 • Mai megtekintések: 4

  Ferencvárosi vontatási telep, 2019. január 4. -- Ritkán végződik jól a történet az itt tárolt mozdonyok számára. A Józsefvárosból kidobott VF-07 villamos fűtőgép és a mögötte áthúzott pályaszámmal álló 1052-es Dácsia már aligha kerülheti el a sorsát. A 22-es Gigant látszólag egyben van, de jelenleg nem látszik az EMIG-en, a 421-es Bobó viszont biztosan működőképes.

 • Mai megtekintések: 4

  Franciavágás, 2022. május 4. 11:31 -- A tizenként rakott kocsit a mozdony Veszprémvarsány felé a tolatási határig kihúzta, majd betolta az állomás átmenő fővágányára. Ezt követően átállt az üres szerelvényre, amely addig az I. vágányon várakozott. Először szintén előre húzta a kocsikat, majd betolta a fűrészüzemhez. A tolatás lényegében ugyanannyi mozgással lebonyolítható, mintha a kiszolgálás Pápa felől történne.

 • Mai megtekintések: 4

  Sajóecseg, 2012. május 24. -- Két sajóbábonyi forduló között a sajóecsegi állomáson pihen a miskolci Bobó Kft. Búvárja. A cégnek főleg Bobói vannak, de azokat inkább csak mellékvonali tehervonatokhoz tudja bérbe adni. A Szlovákiából vásárolt Búvár Hajtó Bálint szerint korábban Érsekújváron dolgozott.

 • Mai megtekintések: 4

  Rákoskert, Forrási dűlő fotóhely, 2019. március 29. -- Fogaras IC érkezik Aradon és Nagyszebenen át Brassóból a 120a vonalon Budapest határába.

 • Mai megtekintések: 4

  Cuha-szurdok, 2022. május 4. 14:36 -- 

 • Mai megtekintések: 3

  Ferencváros, 2018. május 30. -- Az osztrák Steiermarkbahn négyáramnemű Taurusa áll a pályaudvar mozdonytárolásra használt csonkavágányán. A háttér egyre nagyvárosiasabb, az egykori közvágóhíd területén sorra nőnek ki a földből a sokszintes társasházak, a kevés megmaradó régi épület eltörpül mellettük.

 • Mai megtekintések: 3

  Tömörkény, Alsó-főcsatorna, 2020. november 21. 13:12 -- Sok ritka madarat vonz a halastavak által nyújtott bőséges eleség, most azonban egy videós drónnal találta magát szembe a kisvonat. Üresen térnek vissza a csillék a 9-es tóról, mintha etetés lett volna, de novemberben már inkább a halakat hozzák be, a vonat csak a drón, és más vasútfotósok kedvére járta végig a hálózatot.

 • Mai megtekintések: 3

  Budapest, Ferencváros, 2005. május 7. -- A Nagykanizsa - Gyékényes - Kaposvár felől érkező Somogy InterCity letette az utasait a Déli pályaudvaron, most üresen tér vissza az istvántelki motorvonati bázisra. Ott majd átnézik, kitakarítják, és délután újra hosszú útra indul.

 • Mai megtekintések: 3

  Vecsés, Kakucsi úti fotóhely, 2020. március 17. --