Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 4

  Nyíregyháza, 2019. szeptember 14. -- Az állomás északi végén lévő gyalogos felüljárón állva az üzemi vágányok forgalmát is jól meg lehet figyelni. Az állomási tartalék, a 411-es remot-Bobó egy miskolci személyvonat három kocsiból álló szerelvényét készül behúzni az állomásra. A mellettük látható 397-es Bz-motorkocsi éppen két mellékkocsiért megy ki a fűtőházhoz, hogy tizenkét éves szünet után újra összeálljon a cibaki gyors! A 2007 márciusában leállított Nagykálló - Nyíradony vonalra vasútbarátok szervezésében különvonat indul.

 • Mai megtekintések: 3

  Gyékényes, 2003. július 17. -- A gyékényesi tartalék, a Nagykanizsai Gépészeti Főnökség állományába tartozó Púpos várakozik a régi vízház előtt. A mozdony nem csak a teherkocsik rendezését végzi a forgalmas határállomáson, hanem a barcsi tolatós tehervonatot is vele szokták továbbítani.

 • Mai megtekintések: 3

  Depoul Jibou (Zsibói fűtőház, Románia), 2019. április 14. -- Dácsiák, Sulzerek, Malactaxik... Hosszú sorokban állnak a zsibói fűtőház előtt a közelmúlt imádott, vagy éppen átkozott járművei. A környező vonalakon ma már főleg Desiro motorkocsik közlekednek, amelyek egyrészt a fejlődés, másrészt a drasztikus utasszámcsökkenés jelképei. A képen látható mozdonyok persze nem csak itt, Észak-Erdélyben dolgoztak, hoztak ide az ország távoli vidékeiről is. A fűtőház mögött egy roncstelep található, elképzelhető, hogy majd ott fogják ezeket szétvágni. De az is lehet, hogy örökké itt fognak állni, hiszen lassan itt is elfogynak a munkaképes fiatalok.

 • Mai megtekintések: 2

  Nyíregyháza, 2004. augusztus 4. -- A nyíregyházi vontatási telep dolgozói a MÁV legkorszerűbb mozdonyával ismerkednek, először járt Siemens Taurus Kelet-Magyarország egyik legnagyobb vasúti csomópontján. A kétáramnemű, 6400 kW-os, 160 km/órás sebességre alkalmas mozdonyok képességeit errefelé nem nagyon lehetne kihasználni, de tíz mozdonnyal nem is lehet nagy csodákat tenni. Egy érdekes programnak mindenesetre jó volt.

 • Mai megtekintések: 2

  Balatonfenyves, 2017. november 22. -- A kora délutáni (30844-es számú) személyvonat pár perce indult a végállomásról, és éppen elhalad a lovas csarnok háta mögött. Két hét múlva itt a tél, de ma még olyan gyönyörű idő volt, hogy a lovak is inkább kint voltak, és a kisvasúti kocsiban sem kellett annyira befűteni.

 • Mai megtekintések: 2

  Pamuk, 2017. november 29. -- A pamuki megállóhely új helyre költözik, a gyűrű alakú (középen lyukas) település középső útátjárójához. A peronszegély és a feltöltés már kész, de a december 9-i forgalomba helyezésig még sok a tennivaló. A képen látható Nohab most az "osztopáni tartalék", az építési munkák anyagellátását segíti, de most éppen utasokat szállít Somogyjádról Somogyvárra.

 • Mai megtekintések: 2

  Istvántelek, 2017. március 2. -- Néhány éve még nagyon sok helyre elfutott ez a kis motorkocsi, de valami eltörött benne, és azóta itt áll. Nagyon nagy hibája, hogy nem tud teherkocsikat húzni, és a Schlieren "élménykocsikkal" sem veheti fel a versenyt.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest Nyugati, 2004. június 1. -- Gyorsvonati kocsikkal tolat a pályaudvar X. vágányán az egyik nyugatis tartalék, a ferencvárosi fűtőházhoz tartozó M44 205.

 • Mai megtekintések: 2

  Felsőcsinger, 2016. június 22. -- A felsőcsingeri kiszolgálás utolsó előtti napján az ajkai tartalék érkezik két üres teherkocsival az erdő mélyén lévő rakodóhoz. A dunaújvárosi vasmű továbbra is igényli a mangánércet, de azt a továbbiakban más forrásból, Ukrajnából szerzik be. Ezzel a nagy múltú csingeri vonal utolsó rakodója is megszűnik.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest, Kelenföld, 2004. december 7. -- Az időszak egyik jellegzetes gyorsvonata átszállásmentes kapcsolatot biztosít a keleti és a nyugati országrész között, Sátoraljaújhely - Miskolc-Tiszai - Budapest-Keleti - Győr - Sopron útvonalon közlekedett, a vonat végén közvetlen kocsikkal győri irányváltással Pápa - Celldömölk - Szombathely felé. A vonat végére a Keleti pályaudvaron egy GySEV-es Szili állt, amely egészen Sopronig közlekedik, a szombathelyi vonatrész majd csak Győrben kap egy Csörgőt.