Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 4

  Keszthely, 2004. július 6. -- A MÁV Nosztalgia Kft. idén a 324.640 pályaszámú gőzmozdonnyal és a "Százéves vonat" kocsijaival települt le Keszthelyre, ahol egész nyáron dübörög a nosztalgia. Heti egy-két szünnaptól eltekintve minden nap elindul a gőzmozdony vontatta szerelvény Tapolcán át Badacsonytomajra, és vissza, a menet még a MÁV menetrendkönyvében is szerepel. Voltak olyan napok, amikor csoportok bérelték ki a vonatot, és extra fordulókra is sor került. Képünk egy "menetrend szerinti" gőzmozdonyos vonatról készült, röviddel a keszthelyi indulás után.

 • Mai megtekintések: 2

  Záhonyi fűtőház, 2002. december 21. -- A záhonyi fűtőház mögött áll az M62 069 pályaszámú mozdony, rajta érdekes felirat: "Normál forgóvázon."

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencvárosi vontatási telep, 2019. január 4. -- Az Ezeröcsi becenevű Szili lassan igazi matuzsálemnek számít a ferencvárosi villany javító csarnok előtt várakozó modern mozdonyok között. Talán a kelebiai vonal az utolsó, ahová Ferencváros nagyobb számban ad ki Sziliket.

 • Mai megtekintések: 1

  Borsihalmi kilátó, 2016. június 8. -- Kiskunfélegyháza felől érkezik a szokásos tehervonat az elhagyott borsihalmi katonai adótorony alá. A három, cseppfolyós PB-gázzal töltött tartálykocsit a tiszaugi híd közelében lévő Thermofarm-iparvágányon várják, a nyitott kocsit a lakitelki állomáson rakják meg rönkfával. A vonalon minden hétfőn, szerdán és pénteken jár a tehervonat, amelyet a Bobók "kihalásával" ma már szinte kizárólag Remot-Dácsia vontat. A vonatban két-három tartálykocsi mindig van, a lakitelki faszállítás esetleges.

 • Mai megtekintések: 1

  Kerekdomb, 2016. június 8. -- Rakott kőszállító szerelvény halad Szolnokról Lakitelek irányába. A vonalon hosszú évek óta nincs teherforgalom, jelenleg ezek, az M44-es autópálya építőanyagát szállító tehervonatok az egyetlenek. A rakodás a közelben a nyílt vonalon zajlik, de a visszaforduláshoz előbb még be kell menniük Lakitelekre. Az utolsó személyvonat elhaladása után jönnek majd ki a rakodóhoz, és maradnak hajnalig.

 • Mai megtekintések: 1

  Ferencváros, 2017. augusztus 18. -- A granulált műtrágyát szállító tehervonatot a személyvonatok elhaladásáig félreállították a pályaudvar II. vágányán. A vonat a szlovákiai vágsellyei Duslo gyárból szállít műtrágyát Marcaliba, a Dél-Dunántúl legnagyobb elosztó központjába. A teherkocsikat Vágsellye és Balatonszentgyörgy között a Translog Slovakia piros-fekete-fehér csíkos Plehácsa vontatja, Balatonszentgyörgy és Marcali között pedig a hasonló színű Kocúr.

 • Mai megtekintések: 1

  Somogyjádi diófás fotóhely, 2017. augusztus 29. -- A nyár végén virágzik a parlagfű, és mindenki irtja, aki nem szeretne egy jó kis büntetést a nyakába. Kaposvár és Fonyód között gyomirtó vonat közlekedett. Gyorsabban végig érnek, ha sikerül Kaposvárról időben elindulni, így azonban Kaposfüreden, Osztopánban és Lengyeltótiban is félre kellett állni a menetrend szerinti vonatok elől. A késés egyetlen előnye, hogy sikerült viszonylag kevés árnyékkal megfotózni, ami egy észak felé haladó vonatnál nem elhanyagolható dolog.

 • Mai megtekintések: 1

  Kispest, 2006. szeptember 8. -- Bugaszállító vonattal érkezett Ferencvárosból a kispesti állomásra a 120-as Szergej. A rakott teherkocsikat már az állomási tartalék, egy 400-as Bobó állítja be a Lőrinci Hengermű iparvágányára, és az üres kocsikat is ez a Bobó húzza majd vissza délután Ferencvárosba. A Szergejre itt már nincs szükség, hamarosan gépmenetben távozik. A háttérben a Hofherr Albert utca ipari épületei látszódnak, ahol a vasúti szállítás már régen megszűnt. Az utolsó kispesti iparvágány a Hengerműé, ki tudja meddig?...

 • Mai megtekintések: 1

  Bankházai íves fotóhely, 2018. szeptember 7. -- A Budapest és Kunszentmiklós-Tass közötti elővárosi vonatok nagy része ma már FLIRT motorvonat, de rendszeresen járnak még mozdonyos vontatásúak is. A ma délutáni 3716-os vonat is hagyományos ingaszerelvényből állt, de a vezérlőkocsis üzem ritkán sikerül. Ennek az egyik oka, hogy a vezérlőkocsi egyáltalán nem működik, de az is előfordul, hogy vezérlőkocsis üzemre alkalmatlan mozdonyt osztanak be rá.

 • Mai megtekintések: 1

  Budapest, Üllői úti vasúti híd, 2019. január 3. -- Egy G43-as gyorsított személyvonat közeledik Székesfehérvár felől a Kőbánya-kispesti végállomáshoz. Az Üllői utat a vasút hat vágánnyal keresztezi, de ahogy a képen látható, egy hetedik hídszerkezetet is el lehetne helyezni. Az más kérdés, hogy a híd (innen nézve) bal szélén lévő vágány a megszüntetett Józsefvárosba vezet, ezért azt jelenleg nem is használják.