Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 3

  Eger, OMYA-rakodó, 2016. június 11. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Somogyszentpál, 2017. július 18. -- A balatonfenyvesi kisvasút az utolsó az országban, ahol a turistákon kívül a helybéliek is rendszeresen utaznak. A hajnali munkás- és iskolásvonat általában üresen érkezik Somogyszentpálra, ahol mindig vár rá hét-nyolc ember. A legtöbbjük idénymunkás, akik a Balaton-parti szálláshelyeken, vagy a vendéglátóiparban dolgoznak. Iskolai időszakban még több az utas, az imremajori gyerekek is vonattal járnak be Balatonfenyvesre.

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencváros, 2017. augusztus 18. -- A 104-es Szergejt sokan már biztos el is felejtették, évekig állt a pályaudvar egy távoli vágányán, majd mostanában újra előhozták. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e még belőle üzemképes mozdony. Az persze nem sok bizakodásra ad okot, hogy még mindig a régi pályaszámát viseli.

 • Mai megtekintések: 2

  Nagyrécse, 2017. szeptember 20. -- A nagyrécsei állomás Nagykanizsa felőli állomásfejét átépítik, a munkán ma több szerelvény is dolgozott. Az új kitérő egy speciális kocsin érkezett a CER magánvasút 740 739-es Kocúrjával, ők már elhagyták az állomást. A képen látható Egyes Szergej a kitérőt beemelő darus szerelvényt hozta Szolnokról, ők is már készülődnek hazafelé. Hamarosan magára marad a Dácsia, amely két pőrekocsijával zúzottkövet szállít a depóniából a közútról megközelíthetetlen építési területre.

 • Mai megtekintések: 2

  Pásztó, Kövicses patak fotóhely, 2019. április 26. -- A kora esti 5818-as Hatvan - Somoskőújfalu személyvonat közelít Pásztó állomáshoz. Egy kieső motorvonat helyett múlt csütörtök óta jár újra a vonalon egy mozdonyos szerelvény - a kocsik szolnokiak, a 2115-ös Csörgőt Békéscsabáról küldték.

 • Mai megtekintések: 2

  Ócsa, Bodzás fotóhely, 2019. szeptember 29. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Hernád, Csárdapuszta fotóhely, 2019. december 18. -- A 2044-es, kora délutáni személyvonat a csárdapusztai átjárónál a hernádi megállóhely felé veszi az irányt. A Csörgő mögött négy hagyományos Bhv-személykocsi és a Debrecenből visszakapott BDt 104-es vezérlőkocsi látható. A lajosmizsei vonatok nagyjából az ezredforduló környékén közlekedtek ilyen összeállításban. A személyzettel való spórolás jegyében a vonathossz először négykocsisra csökkent (mivel négy kocsinként írták elő egy jegyvizsgáló alkalmazását), aztán a Csörgős ingákat Desiro motorkocsikkal váltották le. A menetrendváltástól újabb Desirok kerültek át Debrecenbe, ahonnan cserébe ez a klasszikus ingavonat érkezett.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest, Káposztásmegyer, 2020. január 1. -- Megállás nélkül suhan el a káposztásmegyei lakótelep mellett a Budapest-Nyugati pályaudvar felé haladó személyvonat. A háttérben látható apró sárga folt pedig a 14-es villamos. Ha valaki gyorsan be szeretne jutni a belvárosba, először villamosra kell ülnie, majd Rákospalota-Újpest állomáson vonatra átszállnia. A lakótelepet régóta hitegetik a metró meghosszabbításával, de a közel harmincezer itt lakónak egy vasúti megállóhely is sokat jelentene.

 • Mai megtekintések: 2

  Istvántelek, 2017. március 2. -- Viszonylag világos helyen, a mozdonyszerelde dél felé néző ablakánál áll ez a teljesen kibelezett V42-es. Alkatrészeit a MÁV Nosztalgia második Leójának helyreállításához használták fel. A maradékra már nincs igazán szükség, de amíg nem zavar senkit, addig biztos itt lehet.

 • Mai megtekintések: 2

  Ferencvárosi fűtőház, 2017. május 22. -- A fűtőház villanycsarnokában áll a klasszikus megjelenésű, inkább egy nosztalgiamozdonynak kinéző V43 1127.