Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 13

  Somoskőújfalu, 2019. április 18. -- Salgótarján felé ereszkedik az Usgyik helyére beugró Csörgős szerelvény egy szeszélyes áprilisi délután. A Hatvan - Somoskőújfalu vasútvonal jórészt a Zagyva völgyében, könnyű terepviszonyok között vezet, az országhatár közelében azonban durvul a terep. A Csörgő persze simán felhúzta a két kocsit Somoskőre, de a nehezebb tehervonatokat két mozdonnyal húznák. A gond inkább az, hogy itt ma már szinte soha nem járnak a tehervonatok.

 • Mai megtekintések: 1

  Budapest-Nyugati, 2017. augusztus 1. -- 

 • Mai megtekintések: 1

  Szarvas, 2017. szeptember 10. -- A közelben épül az M44-es autópálya, a sóderszállító vonatok Délegyházáról érkeznek az építési terület mellett lévő nyílt vonali rakodóhoz. Vasárnap lévén nem volt rakodás, a teli és az üres vonatok Szarvas állomáson várakoztak. A nyílt vonali rakodás miatt Szarvas és Orosháza között lezárták a pályát, a személyvonatok is csak Mezőtúr és Szarvas között közlekedtek. A 238-as motorkocsi néhány perce érkezett Mezőtúrról, és szinte azonnal indul is vissza.

 • Mai megtekintések: 1

  Makó, 2007. augusztus 25. -- Újszeged és Békéscsaba között közlekedő személyvonat hagyja el Makót, és halad el a vasútvonallal azonos korú, jellegzetes őrház mellett. A kép a Maros folyó árvédelmi töltéséről készült, a háttérben Makó templomtornyai látszódnak.

 • Mai megtekintések: 1

  Kiskunlacháza, 2018. október 22. -- A Belgrád és Bécs között közlekedő Avala EuroCity érkezik Kiskunlacháza állomás bejáratához Kunszentmiklós-Tass felől. Hétköznapokon ezt a vonatot Kelebia és a Keleti pályaudvar között 1000-es Szilik húzzák, de most úgy látszik, a hosszú hétvégén elég 2000-es Szili szabadult fel az elővárosi forgalomból.

 • Mai megtekintések: 1

  Pilis, Mikszáth utcai fotóhely, 2019. január 6. -- A pilisi állomást elhagyva Budapest felé tart az MMV második Transmontanája. A mozdonyt korábban is az MMV bérelte, de akkor még a DB Schenker "közlekedéspiros" színében pompázott. A román pályaszámú 480 015 tavaly novemberben kapta meg az MMV flottaszíneit.

 • Mai megtekintések: 1

  Szeged-Rendező, 2013. április 28. -- M62 057 indul Szeged-Rendezőről egy sóderes szerelvénnyel Hódmezővásárhely felé.

 • Mai megtekintések: 1

  Ferencváros, 2018. augusztus 6. -- A ferencvárosi állomás ma is változatos látványosságokat kínál. A vasút múltját a közel eredeti kinézete szerint visszafestett 1001-es Kis Dácsia képviseli, amely ma már a MÁV Nosztalgia flottáját erősíti, általában vasútépítéseken dolgozik. A vasút következő generációjához tartozik a 151-es Gigant. A modern villamos mozdonyok elterjedése előtt a hegyeshalmi vonalon vitte a gyorsvonatokat, akár 160 km/órás sebességgel is, de ma már inkább csak tehervonatozik. A háttérben pedig az utóbbi években megjelent Vectron látható, az osztrák ELL lízingcég színeiben.

 • Mai megtekintések: 1

  Lovasberény, 2016. május 4. -- Ha más már nem is, de a farakodás még működik Lovasberényben. A pálya állapota az elmúlt években sokat romlott, sok helyen a pályasebesség már csak 10 km/óra, de a farönkök nem türelmetlenkednek. A képen látható Eas-kocsikért néhány napon belül eljön majd egy Szergej.

 • Mai megtekintések: 1

  Vecsés, Kakucsi utcai fotóhely, 2019. január 6. -- Brutális, egész napos havazás után olvad minden, +5 fok és ragyogó napsütés a vecsési faluszélen. Hétvége lévén a csíkos ingák helyére FLIRT-ök érkeztek, a képen a 2824-es Budapest-Nyugati - Cegléd zónázó száguld Monor felé.