Mai legnézettebb képek

 • Mai megtekintések: 6

  Hidasnémeti, 2020. július 28. -- Forró-Encs és Hidasnémeti között hídépítés miatt lezárták a pályát, a személyvonatok helyett pótlóbuszok járnak, de a két pár nemzetközi InterCity Miskolc és Hidasnémeti között  a "kishidasi" vonalon közlekedik. A kerülő útirány és a változatlan miskolci továbbindulás miatt a Kassáról induló vonatok majdnem egy órával korábban érkeznek a határállomásra, így azok mozdony- és személyzetcsere után, menetrend szerint 5:37-kor indulnak tovább. Júniusban, a terelés kezdetén már ragyogó napsütés fogadta a mellékvonalra forduló gyorsvonatot, de július végén a napkorong már alig emelkedett a Zempléni hegyek fölé.

 • Mai megtekintések: 5

  Pásztó, előjelző, 2020. június 10. -- Az Usgyi-pótló Púpos robog Pásztó állomás felé egykocsis vonatával.

 • Mai megtekintések: 4

  Mád, 2020. július 28. -- A kerülő útirányon közlekedő Rákóczi nemzetközi IC halad a Mád és Szerencs közötti egyenesben. A Budapest-Keleti és Kassa közötti Rákóczi és Hernád InterCity vonatok a fővonalon végzett pályamunkák miatt Miskolc-Tiszai és Hidasnémeti között közbenső megállás nélkül, Abaújszántó felék közlekedtek. A szerelvény rendszerint négy szlovák IC-kocsiból állt, amelyet a két hónapos terelés során a miskolci fűtőház kevés megmaradt Csörgőinek az egyike, néhány ritka kivételtől eltekintve a 2175-ös pályaszámú "Bitang" húzott.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest, Ferencváros, 2004. szeptember 11. -- A Somogy InterCity péntek délután megerősítve, két egységgel indult Budapestről Kaposváron át Nagykanizsára. Szombat reggel már nem volt olyan sok utas, de a szerelvénynek vissza kell térnie az istvántelki bázisra. A zártárcsát a kelenföldi irányváltásnál felejthették el levenni, a vonat a Déli összekötő híd felől éppen Ferencváros felé halad.

 • Mai megtekintések: 2

  Kunhegyes, 2010. július 7. -- Kál-Kápolnáról Kisújszállásra tartó motorvonat halad Kunhegyes határában. A vonalon ma már nincs teherforgalom, pedig a mezőgazdasági termékeket máshol vasúton szállítják. A háttérben a kunhegyesi Hungaro Sol Kft. terménytárolói látszódnak, ahol iparvágányt már nem használják.

 • Mai megtekintések: 2

  Mátraballa, füves hegyoldal, 2009. október 10. -- Vasútfotósok számára indított különvonat állt meg a vonal egyik legszebb, immár klasszikus fotóhelyén, a Mátraballa és Mátraderecske között lévő füves hegyoldal lábánál. Bár a megszűnt személyforgalmú vonal két állomásáról is indul faszállító tehervonat, éppen a leggyönyörűbb, középső vonalrészen nem jár semmi. A prototípus, jelenleg M44 209 pályaszámú Bobó mögé színben hozzáillő kocsikat kapcsoltak, a sárguló lombok előtt látványos képek készülhettek.

 • Mai megtekintések: 2

  Budapest, Asztalos Sándor utcai fotóhely, 2019. március 28. -- 

 • Mai megtekintések: 2

  Tőserdő, 2016. június 8. -- Ma délelőtt a Kiskunfélegyháza - Lakitelek - Kiskunfélegyháza fordulót a 178-as Bz-motorkocsi járta. Korábbi években ez a járat biztos továbbment Kunszentmártonba, de ma már annyi is elég, hogy Lakitelken csatlakozást ad Szolnok és Kecskemét felé. A motorkocsi éppen elhagyta Tőserdő megállóhelyet, ahol a diáktáborok felé vezető földút nyílik. Szántók helyett itt inkább erdők vannak a vasút mentén, mellettünk a Tisza ártéri erdei, a háttérben telepített erdők.

 • Mai megtekintések: 2

  Mezőzombor, 2017. május 27. -- A Hernyó szerelvények (BDVmot) fokozatos feloszlatásával az ország több pontján is megjelentek a betétkocsikból kiállított normál szerelvények. Hasonlókat láthatunk a Balaton partján, vagy a Miskolc-Sátoraljaújhely vasútvonalon. A lemenő nap sugaraiban ereszkedik egy Sátroaljaújhely felől érkező személyvonat a 80-as vonal mellé Mezőzombornál. A Csörgő egyedi díszítése a miskolciak keze munkáját dícséri.

 • Mai megtekintések: 2

  Porva-Csesznek, Vasútépítési Emlékmű, 2006. november 4. -- A trains.hu második vasútfotós különvonata pózol a fotósoknak a Cuha-völgyben, a háttérben a vasútvonallal együtt átadott, 1896-os Vasútépítési Emlékművel. A két Bhv-kocsiból álló vonatot az állomási tolató szolgálatból egy napra felszabadított M47 2070-es húzta. A mozdony kiválóan teljesített, nem csak húzta, hanem fűtötte is a kocsikat, egyedül a friss hóval gyűlt meg a baja.