Áruszállítás

Hírek

© Barta Endre

Csömödér–Feketeberek, 2022. január 13. – Az ünnepek után a Csömödér-környéki erdőkben is elkezdődött a munka. Az idei első nagyobb mennyiséget a Szentpéterfölde feletti, feketeberki rakodóról szállítják be Csömödérbe, ahol a tűzifát a fűrészüzem dolgozza fel, az értékesebb rönkfa pedig átrakás után, nagyvasúti kocsikban folytatja az útját.

© Barta Endre

Marcali, 2017. március 31. -- Több hónap után újra vonat érkezett északi irányból Marcaliba. A frissen matricázott Kárpátos Nohab használt betonaljakat hozott a dél-balatoni vonalról, a lezárások miatt hatalmas kerülővel. Bízunk benne, hogy a fővonali felújítással a szárnyvonalak is jól járnak.

© Varga Ádám

Mónosbél, 2015. szeptember 6. -- Használt síneket szállítottak a miskolci fővonalról a csendes mellékvonali állomásra. A szerelvényt a Kárpát Vasút "síkvidéki" Nohabja vontatta, de a négy hajtott tengely itt kevésnek bizonyult. Az elakadt vonatot a helyi őserő tolta fel Mónosbélre.

© Barta Endre

Mátészalka 2013. július 12. -- Ma délután két tehervonat is indult volna Debrecenbe, de az AWT hiába lett előbb kész, a mozdonyuk lerobbant. Sikeresebb volt az RCH, először betolták a következő szerelvényt az iparvágányra, majd három fás kocsival útnak is indultak Debrecenbe.

© Barta Endre

Drégelypalánk, 2005. október 13. -- A Bobó túl nehéz, a Dácsia túl gyenge, Balassagyarmat és Romhány között a vasúti szállítás két napot igényel.