Forgalma (5/5) - A fotóhely mellett folyamatosan jönnek-mennek a vonatok. Minden órában öt személyvonat robog itt át, egy szegedi és egy nyíregyházi IC, egy záhonyi gyors, egy ceglédi zónázó és egy monori személyvonat. Elvétve előfordulnak modernebb mozdonyok, de a záhonyi és a szegedi vonatokat stabilan 1000-es Szilik húzzák, a zónázó és a személyvonatok pedig 2000-es Szilivel tolt vagy húzott csíkos ingák. TRAXX még viszonylag gyakran előfordul a nyíregyházi IC-k élén, de személyvonatozó Giganthoz már nagy szerencse kell. A személyvonatok mellett jelentős a teherforgalom is.

Megközelítése (3/5) - Vecsés felől aszfaltos úton megközelíthető, a személyautót biztonságosan le lehet parkolni. Vecsés-Kertekalja megállóhelyről 15 perc séta, a vonaton kívül egyéb tömegközlekedés a fotóhelyen nincs.

Látvány (3/5) - Sík vidéken vagyunk, nagy csodákat itt nem várhatunk. A pálya is egyenes, de Vecsés-Kertekalja felé van egy ív, amit ki lehet használni. Az útátjáró miatt a pálya szélén viszonylag jól le van pucolva a növényzet. Látványosabb fotókhoz drón vagy magas állvány kell, enélkül a pálya két oldalán álló rácsos acéloszlopok is jó szolgálatot tehetnek.

Képek